Mari: Kada se vraćaš, teško je pobjeđivati...

Britanski teniser, Endi Mari, rekao je da će morati pažljivo da pravi raspored za narednu sezonu i nagovestio da bi mogao da propusti veći deo sezone na šljaci.

Tenis 27.09.2018 | 10:30
Mari: Kada se vraćaš, teško je pobjeđivati...
Bivši prvi teniser sveta odigrao je ove godine samo 10 mečeva, pošto se vraća u formu posle operacije kuka u januaru.

On je rekao da će ovu sezonu završiti posle turnira u Šenženu i Pekingu u naredne dve nedelje.

Mari, 311. teniser sveta, rekao je da bi lakši program turnira sledeće sezone bio idealan, a da će broj turnira na kojima će učestvovati zavisiti od rezultata na svakom prethodnom turniru.

"Važno je koliko mečeva pobeđuješ. Ako igraš prema lakšem rasporedu, 10 ili 11 turnira godišnje, ali pobediš u samo 10 mečeva, onda 20 mečeva godišnje nije dovoljno. Idealno bi bilo da imaš lakši raspored a da pobeđuješ. Kada se vraćaš posle duže pauze, kada je pao plasman na ATP listi i kada nisi nosilac, teško je pobeđivati", rekao je Mari za Skaj.

On je dodao da će praviti raspored u odnosu na rezultate na turnirima.

"Ako budem pobeđivao, onda ću sigurno smanjiti broj turnira u odnosu na prethodne godine. U 2016. godini, koja je bila moja najbolja na turu, mislim da sam odigrao 15 ili 16 turnira. To nije mnogo, ali kada pobeđuješ dostigneš brojku od 80 mečeva, što je mnogo. Ako osvojim turnir, uvek mogu da preskočim onaj koji sledi naredne nedelje, a to nisam radio u prošlosti", rekao je Mari.

U prethodne dve godine, osvajač 20 grend slem turnira Rodžer Federer propuštao je cele sezone na šljaci, kako bi se bolje pripremio za turnire na travi i betonu.

Federer je tako smanjio rizik od povreda i koncentrisao se na Vimbldon, koji je osvojio 2017. godine. On je ove godine izgubio u četvrtfinalu od Kevina Andersona.

Mari je rekao da bi i on mogao da sledi Federerov primer.

"Možda ću tokom sezone na šljaci smanjiti broj turnira, kako bi sebi omogućio više vremena da treniram i oporavim se. To nisam radio prethodnih godina, ali takav je raspored u tenisu", naveo je Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar