Iliev o "fantomskom golu", Stojkoviću, hajci na Partizan…

Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, gostujući u jutarnjem programu televizije PRVA osvrnuo se na "večiti derbi" odigran u nedelju.

Fudbal 26.09.2018 | 00:00
Iliev o "fantomskom golu", Stojkoviću, hajci na Partizan…
Partizan i Zvezda su u 158. "večitom derbiju" odigrali nerešeno 1:1 u Humskoj, u utakmici u kojoj je gost do izjednačenja došao sumnjivim golom Ričmonda Boaćija.

Taj pogodak podigao je mnogo prašine jer nije potpuno jasno da li je lopta prešla liniju, a Iliev je naveo da nije samo to problem u ovom trenutku.

"Glavni utisak je odlična igra Partizana. Ne bih se saglasio sa mišljenjem da je naš uspeh manji, uvek je zasluženo kada se neki uspeh ostvari. Mi smo dva puta igrali Ligu šampiona, prolazili velike ekipe, ali medijski je sada napravljena slika da je Zvezda toliko superiornija od Partizana da ova utakmica nije morala ni da se igra", rekao je Iliev u "Jutru sa Jovanom i Srđanom". 

On je potom prokomentarisao situaciju iz 73. minuta, kada je sudija Danilo Grujić na asistenciju kolege od iza gola odlučio da prizna pogodak "crveno-belih". 

"Svi ćemo diskutovati, meni kao čoveku iz Partizana nije gol. Dovoljno je da malo kači liniju i gol je neregularan. Da li je ona ušla preko zamišljene linije? Nikada to nećemo moći da saznamo. Mi smo jedini predlagali VAR, insistirali da se uvede nešto što bi u ovom slučaju moglo da pomogne. Tužno je što će se posle ovog meča pričati o incidentu, a ne o sjajnoj igri Partizana". 

Neposredno po završetku susreta golman Partiazan Vladimir Stojković rekao je da se stidi što je Srbin i da će se odreći pasoša, što je podiglo mnogo prašine. 

"Stojković je najbolji golman u Srbiji. U afektu se svašta kaže i on je uveren da nije bio gol. Svi mi pravimo greške, a on je shvatio da je preterao. Izneo je to što je izneo i šta da se radi. Ja sam ponosan što je naš igrač jer je najbolji srpski golman u poslednjih 20 godina". 

Za kraj, Iliev je kritikovao većinu srpskih medija zbog, kako kaže, konstantnog nipodaštavanja uspeha Partizana. 

"Postoji, neću reći organizovana hajka prema svima u klubu – upravi, igračima, trenerima, ali postoji… To utiče na sve nas i na dešavanja u Partizanu. Mnogo je bilo uspeha Partizana poslednjih godina. U prethodne dve, od četiri nacionalna trofeja, mi smo osvojili tri i nije fer da se tako piše o "crno-belima". Na primer, posle ispadanja od Bešiktaša, kluba sa budžetom od 120 miliona evra koji ima velike zvezde u svom timu, pisano je da mnogi ovi igrači nisu za Partizan. Da nemaju kvalitet za naš klub i ne zaslužuju dres. Svi nam spore uspehe iz prethodnih sezona i većina medija nipodaštavajuće izveštava o nama. To nije pravedno", zaključio je Iliev.

Premije

U ponedeljak se pojavila informacija da je klub isplatio premije za pobedu jer je "za njih ostvaren trijumf u derbiju", a Iliev je to obrazložio.

"Nismo dodelili premije za pobedu jer bi one bile mnogo veće da smo trijumfovali. Dodelili smo ih zbog stave, karaktera i igre igrača. Klub je pokazao da to poštuje, ne mora uvek rezultat da bude razlog za premije".

Izvor: B92

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Torcida

26.09.2018 14:54

Sta nije jasno oko gola,vidi se da je Stojkovicu jedna noga na liniji,druga pola metra u golu,glava zabacena jos deset centimetara u odnosu na nogu u golu i ruka u pravcu glave.Znaci nema sanse da nije presla svojim cijelim obimom!

ODGOVORITE
Name

re torcida

26.09.2018 17:20

Molba prati armadu ili nesto drugo ovo ostavi nama. Alaha ti.

Name

Rajs

26.09.2018 18:04

Ja kao Zvezdaš mogu reći da niko ne može sa sigurnošću reći da li je bio go. To jedino zna Stojković tako da se nikad neće ni saznati.Treba biti fer i ne biti ni na čijoj strani i reći objektivno.

ODGOVORITE
Name

Tacno

26.09.2018 18:36

Na osnovu snimaka koje imamo mozemo reci da jeste i da nije gol.Ovo nije nista strasno,imali smo mi u derbijima situacija kada citav stadion vidi da je lopta izasla van,samo sudije to nisu vidjele.

Name

Dado

26.09.2018 18:46

Stojkovic da zna ne bi stajao u golu vec ispred linije. O igri see ne treba pricati jer je nije bilo, a koliko su spremni za 90 minuta vidjelo se posljednjih 20 minuta kad su se valjali po travi od grceva.

Name

ТИОСАВ

26.09.2018 18:54

Дадо, јадо. Изгледа да нисмо гледали исту утакмицу. Да нећеш можда рећи да сте били бољи. Хахаха...

Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

26.09.2018 18:50

Слажем се са Илијевим да се ниподаштавају резултати ФК Партизан, али мени смета још нешто. Ето, медији у Србији, али и Српској када најављују дербије увек Звезду наведу пре Партизана, без обзира ко је домаћин. А ја мислио да се прво наведе домаћин, или сам можда у заблуди? Играју ова два тима у Хумској. зна се ко је домаћин, али када би рецимо неки Француз или ''Шваба'' читао најаву, помислио би да су ''Цигани'', без увреде за Роме, домаћини. Свашта. Али хајде да кажемо да Звезда има више трофеја у фудбалу, па били европски шампиони (као, Партизан никада није учествовао у Лиги шампиона, сиц, па није играо финале КЕШ-а, сиц, па ..). Али што у кошарци прво наводе Звезду без обзира ко је домаћин и треба ли овде повлачити парлелу. Додуше, можда је Вучић наредио да се тако ради, па кад он ''падне'', можда ћемо онда ми Гробари доћи ''на своје''. Сиц!

ODGOVORITE
Name

PFC

26.09.2018 20:08

Partizan u finalu,Rumunska Steaua i C. Zvezda osvojili kup samiona,to je bila kap koja je prelila casu da bi UEFA promjenila sistem takmicenja u ligu sampiona.Nekada je bilo lakse doci do finala nego se danas plasirati.

Name

hondy

27.09.2018 07:30

Najbolji golman u zadnjih 20 godina???Pa nije ni cudo sto imamo tako dobre rezultate reprezentacije Srbija u zadnjih 20 godina.Nikad gore rezultate..

ODGOVORITE
Name

pop

27.09.2018 10:25

Pa kakva hajka idite prosle godine ste pokrali Napredak dali go iz nedozvoljene pozicije u 100 minutu

ODGOVORITE
Name

Goran

27.09.2018 16:32

Pogledajte gol Smajica Partizan - Železničar iz 1986. Nevidjena sklanjalica. Gol za desetu titulu!

ODGOVORITE
Name

Pa Dobro

27.09.2018 20:00

Pogledaj ti Sarajevo-Zvezda iste te godine,u stvari istog dana u isto vrijeme.Tebi je logicnije da Partizan izgubi od Zelje u Beogradu a da Zvezda dobije Sarajevo u Sarajevu.Valjda ti je jasno zasto vas zovemo kako vas zovemo,znas vec.

Name

Mladen

28.09.2018 05:47

Ali je Partizan dobio titulu na takav način, a ne Zvezda! Te 1986. godine i naredne 1987. godine Partizan je dobio titule odlukama Suda udruženog rada! I onda je došao Fljamurtari!

Name

KUP

28.09.2018 17:16

Borac Banja Luka,druga liga zapad.

Name

GOLLL!!!

28.09.2018 07:52

Kolina navija za Zvezdu.

ODGOVORITE