Tri nova napada, novinari meta

U Klubu novinara Banjaluka održan je četvrti sastanak nakon pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića 26. avgusta.  Učesnici sastanka su konstatovali da policija i tužilaštvo još nisu doveli do kraja istragu pokušaja ubistva Kovačevića, a već su se desila još tri napada na novinare što dokazuje da je stvorena atmosfera u kojoj su novinari označeni kao mete i upozorili da situacija postaje sve gora.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


''Nakon verbalnog napada na novinarku BN TV na dočeku ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova i prijetnji novinarki Direkt portala, još jednu novinarku BN TV predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sinoć je optužio da joj smeta predizborni skup u naselju u kojem novinarka živi, jer, kako je rekao, ona nije simpatizer SNSD-a, a novinarka je pitala zašto je cijeli dan blokirana ulica zbog tog skupa. Klub upozorava da je tim riječima predsjednik SNSD-a doveo u opasnost novinarku i njenu porodicu'', saopšteno je iz Kluba novinara.

Svi ovi slučajevi dokazuju da novinari nisu bezbjedni i da postoji opasnost da se ponovi slučaj Vladimira Kovačevića ili nešto gore ukoliko ne bude adekvatnog odgovora institucija i ukoliko zvaničnici ne prestanu da označavaju pojedine medije kao neprijateljske, bilo da je riječ o vlasti ili opoziciji.

Klub novinara Banjaluka poziva sve političke subjekte da tokom predizborne kampanje na javnim skupovima prestanu da etiketiraju medije i novinare stvarajući atmosferu linča, te da im omoguće normalne uslove za rad.

(BN)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

IMA POTVRDU!

24.09.2018 12:18

Dodik ima POTVRDA PSIHIJATRA, koju je priložio sudu njegov advokat, te zato s njim treba biti NA OPREZU!!!

decko

24.09.2018 12:34

Dajte neke novosti, ovo je postalo uobicajena pojava!

Зар нетреба објавити вијест да се некоме пријети? Зашто удружење да не подржи своје колеге новинаре? Цијела Слатина је била блокирана од суботе ујутро због скупа који се одржава у недјељу после подне.вама из СНСД смета свака истина а несметају вам све лажи које пласирате.

БЛ

24.09.2018 15:23

Kome "vama"?! Ja ne pripadam nijednoj partiji!

decko

25.09.2018 07:23

Stop Nasilju Nad Novinarima

24.09.2018 13:23

U preostalih mjesec dana izborne kampanje, svi trebamo biti dostojanstveni i sačuvati mir bez obzira na to ko će uzeti glas više. Ja npr. razmišljam o pokretanju ovog posla u Republici Srpskoj https://www.mojstan.org/blog/216-domacini-pronasli-nacin-da-zarade-obroman-novac-izdaju-stanove-za-1-000-zive-u-tudem-za-150-eur eh kad bi svi razmišljali svojom glavom...

Pa ti si izmislio perpetuum mobile. Šta bih dao da ima tvoj mozak!

Advokat

24.09.2018 14:41

Dc

24.09.2018 14:12

A napadi na novinare rtrs,nikom nista

ŠTO ĆE BITI NAPADA NA NOVINARE KAD ONI IGRAJU KAKO IM SE SVIRA, NIŠTA ČUDO TU NEMA.

SMIJEŠNO

24.09.2018 14:32

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.