Nigerija: Otet i državljanin BiH

Nigerijski pirati oteli su 12 članova posade švajcarskog teretnog broda, među kojima i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, javljaju agencije.

Svijet 24.09.2018 | 09:23
Nigerija: Otet i državljanin BiH
Švajcarska brodarska kompanija Massoel potvrdila je napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama. Brod je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harkourta.

"Pirati su se uspeli dugim ljestvama i prerezali žicu na palubi", javlja AFP. Potom su uništili veći dio komunikacijske opreme na brodu i oteli 12 članova posade.

Sedmero talaca su Filipinci, te po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunije, objavila je nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost. (NMASA), prenosi BBC.

"Još uvijek se smatraju nestalima", rekao je čelnik NMASA Sunday Umoren.

Iz švajcarske kompanije kažu da su obavijestili porodice otetih.

"Kompanija sarađuje s vlastima i stručnjacima kako bi osigurala brzo i sigurno oslobađanje talaca", kaže se u saopštenju.

Izvor: Hina

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kiki

24.09.2018 07:37

Jutros je iz Neuma isplovio nosac aviona u smjeru Nigerije...

ODGOVORITE
Name

audi

24.09.2018 08:05

Daj reci te nam jel Meho,Ivo ili Jovo da znam koga cemo podrzavati i moliti se da sto prije bude oslobodjen i vrati se kuci ziv i zdrav.

ODGOVORITE
Name

Pravoslavac

24.09.2018 09:29

Re audi mene interesuje cime se hranis pa toliko pametan kakve to veza imama dalije Mujo Jovo ili Ivo sva tojica su necija djeca zelim brz povratak svojoj porodici naravno ziv i zdrav