SP: Bezbolan poraz "Orlova"!

Najgori meč Srbije na turniru, sa Poljacima zajedno na Fajnal siks! Odbojkaši Srbije poraženi su od Poljske u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva sa 3-0.  Srpski odbojkaši poslije obezbjeđenog plasmana u završnicu Svjetskog prvenstva doživjeli poraz od Poljske.

Ostali sportovi 24.09.2018 | 09:15
SP: Bezbolan poraz "Orlova"!
Poljska je savladala reprezentaciju Srbije sa ubedljivih 25:17, 25:16, 25:14.

Srbija je pred meč osigurala plasman u poslednju fazu takmičenja, Fajnal siks, dok je Poljacima bio potreban trijumf kako bi otišli dalje.

Selektor Nikola Grbić nije izveo na teren slab sastav, ali su Poljaci odmah od starta pokazali koliko im je stalo da ne završe takmičenje pre poslednje faze. 

Bartoš Kurek je ređao asove, dok je prijem "Orlova" bio na najgorem nivou na prvenstvu,što je rezultovalo mnogo jeftinih poena za Poljake. 

Loš prijem Srbije se nastavio sve do kraja prvog seta, reprezentacije koja nikako nije mogla da pronađe pravi ritam, ni defanzivno ni ofanzivno. 

Poljaci su maksimalno koristili smušenost Srbije i pokušavali da u svim trenucima, sa svih pozicija pritisnu haotični prijem "Orlova". U tome su uspevali, uglavnom preko Bartoša Kureka, ali i drugih. 

Atanasijević nije uspevao da dođe do izražaja, Petrićev i Ivovićev prijem je bio loš, dok se Uroš Kovačević maltene nije ni video. 

Srbija je odigrala poslednji meč treće faze mislima u Torinu, gradu u kojem se održava Fajnal siks. "Orlovi" će tamo proći kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe, dok će Poljska zauzeti prvo mesto, a Francuska, koja je navijala za Srbiju, će ostati bez učešća među najboljih šest. 

Uz Srbiju i Poljsku na završnom turniru naći će se i Brazil, Rusija, Italija i Sjedinjene Američke Države. 

Najboljih šest selekcija svijeta u Torinu će se od srijede do petka takmičiti u dve grupe, po jednostrukom bod sistemu, a onda za vikend slijede polufinale i utakmice za medalje.

Sastav grupa biće određen žrijebom u ponedjeljak u 11 časova.

Pored Srbije i Poljske, za titulu će se boriti SAD, Brazil, Italija i Rusija.

Tabela:

1. Poljska 8 6 2 21:19 19
2. Srbija 8 6 2 20:12 17
3. Francuska 7 4 3 18:11 15
4. Argentina 7 3 4 13:16 8

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar