Sjajno ljeto Ajaksa završeno najtežim porazom - od PSV-a!

Dominantni PSV rutinirao Tadićev Ajaks za čelo lige.  Fudbaleri PSV-a pobedili su sa 3:0 velikog rivala Ajaks u 6. kolu holandske lige.  Holandski učesnici Lige šampiona sreli su se u Ajndhovenu i pobedio je tamošnji prvak. Ubedljivo.  RASTURANJE! PSV za 14 minuta fudbalskog transa išamarao Ajaks! Odbrana Kopljanika se raspala u Ajndhovenu.

Fudbal 23.09.2018 | 21:30
Sjajno ljeto Ajaksa završeno najtežim porazom - od PSV-a!
PSV je ostvario šestu pobedu u isto toliko mečeva i zadržao čelnu poziciju u Erediviziji.

Srpski fudbaler Dušan Tadić za 90 minuta provedenih na terenu dobio je žuti karton i ostao bez zapaženijeg učinka.

PSV je posao završio u prvom poluvremenu, tačnije u periodu od samo 14. minuta kada su postigli sva tri gola na meču. 

Prvi strelac bio je Pereiro u 21, da bi samo tri minuta kasnije Luk de Jong duplirao prednost domaćina. Na konačnih 3:0 postavio je Irving "Čaki" Lozano u 35. minutu. 

Ajaks u narednom kolu gostuje Sitardu, dok PSV ide na megdan Bredi.

Fenomenalno Ajaksovo leto, ukrašeno ulaskom u Ligu šampiona, okončano je na težak način za navijače "kopljanika". I tamo gde bi to najmanje želeli - na stadionu šampiona!

Dušan Tadić i saigrači doživeli su žestok poraz na stadionu velikog rivala:

PSV - AJAKS 3:0 (3:0)

Holandski prvak pobedio je ubedljivo goste iz Amsterdama, golovima Gastona Pereire u 21. minutu, Luka De Jonga u 24. i Irvinga Lozana (na slici) u 35. Tako je već do poluvremena najavljeno da će ekipa Erika Ten Haga u poslednjem vikendu kalendarskog leta doživeti prvi poraz u takmičarskoj 2018/19.

PSV je drugim uzastopnim trijumfom 3:0 u ovom rivalstvu sačuvao maksimalni učinak u prvenstvu i "odlepio" se pet bodova od drugoplasiranog Ajaksa. Tadić je ovog popodneva odigrao ceo meč u Ajndhovenu, ali nije uspeo da spreči neuspeh.

Da se zna ko je gazda!

Ajaks je ovog leta napravio sjajan tim, osvojio 13 od mogućih 15 bodova u Erediviziji, odlično započeo i Ligu šampiona... Ali PSV je šampion i najbolji holandski tim prethodnih godina. To je činjenica.

U velikom derbiju holandskog fudbala PSV je u Ajndhovenu pregazio ljutog rivala Ajaks sa 3:0 zahvaljujući furioznoj igri u prvom poluvremenu kada je za 14 minuta fudbalskog transa nokautirao Ajaks i postigao tri gola.

Sa velikim optimizmom je Ajaks doputovao u Ajndhoven. Posle 3:0 u Ligi šampiona i sa nekolicinom igrača u sjajnoj formi, Kopljanici su se nadali da će posle 868 dana i 74 utakmice konačno izbiti na čelo tabele u Erediviziji. Ali vladajuči šampion je poslao brutalnu poruku da gazi ka još jednoj tituli, da ga letošnji odlasci igrača, trenera Kokua i nekih bitnih funkcionera nisu oslabili i da je glavni favorit za četvrtu titulu u intervalu od šest sezona.

Bez povređenog kapitena De Lihta, Ajaksova odbrana se raspala u Ajndhovenu i omogućila domaćem timu da uzrešeta gol Onane. Odluka trenera Ten Haga da na štopera vrati plejmejkera Frenkija de Jonga se pokazala kao katastrofalna. Neiskusni desni bek Mazrui i De Jong na desnom štoperu su bili vrata koja je PSV širom otvorio i preko kojih se praktično ušetao u gol Ajaksa.

Brzonogi Stiven Bergvajn je po levom krilu rasturao Ajaksovu odbranu i pokazao da izrasta u strašnog igrača. On je u 21. minutu započeo seriju koja je 14 minuta kasnije rezultirala ogromnim vođstvom od 3:0. Posle njegovog prodora pored Mazruija i De Jonga i odbrane Onane, GastonPereiro je nastavio da teroriše Ajaks (četvrti gol u karijeri protiv njih) i lukavim šutem ispod noge Šenea započeo kanonadu.

Ajaks još nije došao sebi, a tri minuta kasnije je na emaforu pisalo 2:0! Opet katastroflna reakcija odbrane i De Jonga koju njegov prezimenjak Luk koristi da izađe sam na Onanu i rutinski ga matira.

A u 35. minutu još jedan vrhunski prodor Bergvajna po levom krilu, opet šut iskosa, opet odbrana Onane i opet otpadak do kojeg prvo stižu domaći igrači. Čaki Lozano je sjajan meč krunisao golom za 3:0. Konačnih 3:0.

Probao je Ten Hag izmenama na poluvremenu, ušli su Dolberg i Van de Bek, ali bilo je kasno. PSV je zadržao prednost do kraja, a mogao i ubeldjivije da slavi. Filipsovci imaju perfektan start sezone – šest pobeda na šest mečeva! A ova danas je najslađa... Dušan Tadić je odigrao ceo meč za Ajaks, vrlo rano zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Lozanom i ostavio loš utisak kao i ostatak tima. 

Ništa, ništa - pa Van Persi u 87. minutu! Iskusni fudbaler pogodio za poraz Dika Advokata na debiju na klupi Utrehta.

Bili su svi izgledi da ćemo gledati meč bez golova u sudaru Fajenorda i Utrehta, a na kraju je kao heroj iskočio, ko drugi do Robin van Persi. Iskusni fudbaler se našao na pravom mestu u pravo vreme u 87. minutu i glavom poslao loptu u mrežu protivnika za veliko slavlje domaćih navijača - 1:0 (0:0).

Iskusni fudbaler pogodio za poraz Dika Advokata na debiju na klupi Utrehta. Dva minuta posle gola je i zamenjen, a ispraćen je gromoglasim aplauzom.

Fajenord je imao više od igre na ovom duelu, veći posed lopte, veći broj šuteva, veći broj pokušaja u okvir gola, a na kraju je Van Persi morao da vadi kestenje iz vatre.

Fajenord posle ovog duela ima skor od četiri pobede, remija i jednog poraza što ga drži na trećem mestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Toliko ima i Ajaks, a PSV je na 18. 

Utreht se nalazi u donjem delu tabele sa dva poraza na poslednje dve utakmice.

HOLANDIJA 1 - 6. KOLO

Petak
Herakles - De Grafšap 4:0 (1:0)
/Vet 27ag, Peterson 58, Kuvas 81, Verme 90+2/

Subota
Fortuna Sitard - Viljem II 4:4 (2:2)
/Damers 14, Novaković 40, 53, Rodrigez 77 - El Mesudi 27ag, Sol 34, Avdijaj 46, Krouli 72/

Ekscelzior - Herenven 3:3 (2:0)
/Mesud 12, 51, Bruins 42 - Bulthujs 49, Torsbi 59, Hornkamp 90+2/

VVV Venlo - Breda 3:0 (2:0)
/Opoku 22, Sušić 38pen, Grot 55/

Vitese - Den Hag 1:1 (1:0)
/Matavž 18 - El Hajati 65/

Nedelja

Fajenord - Utreht 1:0 (0:0)
/Van Persi 87/

Groningen - AZ Alkmar  1:3 (1:1)
/Šabo 25 - Idrisi 27, Midsđo 76, Maher 90/

Emen - Cvole 0:1 (0:1)
/Deker 30/

PSV - Ajaks  3:0 (3:0)
/Pereiro 21, De Jong 24, Lozano 35/

Posle šest kola, tabela Eredivizije izgleda ovako:

PSV 18, Ajaks 13, Fejnord 13, Herakles 13, AZ 11, Venlo 11, Vitese 9, Viljem II 8, Den Hag 7, Emen 7, Fortuna Sitard 6, Herenven 6, Ekscelsior 6, Cvole 6, Utreht 5, De Grafšap 4, Breda 3, Groningen 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar