Amerika unosi nemir u Iran

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Iran, prenosi "Rojters".

Svijet 23.09.2018 | 13:33
Amerika unosi nemir u Iran
Navodi se da je Rohani to rekao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde.

Rohani je, u obraćanju uoči polaska za Njujork gde će prisustvovati zasedanju Generalne skupštine UN, optužio zalivske države koje podržava Vašington za pružanje finansijske i vojne podrške antivladinim grupama etničkih Arapa.

"Marionetske zemlje u regionu podržava Amerika, a SAD ih podstiče i obezbeđuje im neophodne kapacitete", rekao je Rohani.

Rojters navodi da je jučerašnji napad na vojnoj paradi, u kojem je ukupno ubijeno 25 ljudi, bio jedan od najgorih ikada izvršenih na Revolucionarnu gardu i pojačaće napetosti između Irana i njegovog regionalnog rivala Saudijske Arabije.

"Odgovor Irana (na ovaj napad) se sprema u okvirima zakona i naših nacionalnih interesa", poručio je Rohani i dodao da će SAD zažaliti zbog svoje "agresivnosti".

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzek

23.09.2018 19:56

Nevjerovatno je da Amerika pravi haos, ubija ljude pljacka i rastura drzave sve" zbog demokratije i ljudskih AMERICKIH PRAVA" Radi licne koristi, a da cijeli ostali svijet to gleda i posmatra, a da nista ne cini. Pa to je strasno.

ODGOVORITE
Name

izraelac

23.09.2018 21:40

Naravno da ISLAMSKA republika je pravi nacin vodjenja drzave u 21 vijeku dje su ti zagarantovana sva prava ... a stoce im to ISLAMSKA ? to je zato sto svi ostali nisu dobrodosli .. a najtuznije je kad idioti koji zive u evropi il na balkanu ganjaju prava islamskih republika a kao ne vole zapadnu kulturu a ipak internet koristite , a

Name

Bj

24.09.2018 07:30

Izraelac, može li se onda poredit sa Republikom Srpskom, Republikom Hrvatskom....momče knjigu u ruke i pročitaj o Iranu, ako znaš čitati!!