Uhapšen u Maroku zbog pedofilije

Američki katolički sveštenik Arthur Perrault, koji je prije 26 godina optužen za seksualno uznemiravanje nad djecom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), lociran je i uhapšen u Maroku te izručen SAD-u.

Svijet 23.09.2018 | 10:11
Uhapšen u Maroku zbog pedofilije
Prema informacijama iz izvora bliskih Ministarstvu pravde Maroka, 80-godišnji katolički sveštenik optužen za pedofiliju uhapšen je ovoj zemlji nakon 26 godina bijega, te je izručen SAD-u.

Američki list "New York Times" objavio je kako je specijalni agent FBI-a James Langenberg potvrdio da su dvojica radnika ove agencije u četvrtak otputovala u Maroko kako bi preuzeli sveštenika.

Langenberg je dodao kako je Perrault prošle godine lociran u Maroku, te da je proces izručenja SAD-u trajao oko godinu dana.

Katolički sveštenik je 1992. godine optužen za pedofiliju nakon čega je pobjegao iz SAD-a. Navodi se kako je tokom 20-godišnje službe seksualno zlostavljao više maloljetnika.

(Anadolija)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

pfff

23.09.2018 15:37

Naj vece zlo dolazi od vjere bilo to da je islam pravoslavlje katolicanstvo koliko je samo ljudi izginulo zbog te glupe vjere.Ali sta ces narod je uvjek bio ovca i ostao zivi primjer kod nas sta je vjera uradila narodu a od toga samo pojedinci imaju koristi.

ODGOVORITE
Name

Istina

23.09.2018 16:40

Vjera je veoma bitna u covjekovom zivotu, ali ispravna- zdrava vjera.A, to sto su pojedinci zastranili, ucinili zlocin je njihova licna odgovornost, tj.grijeh.Nedopustivo je da tako bolesne licnosti budu svestenici ili da imaju bilo kakav doticaj sa djecom.Za to treba kazniti one koji su ih tu postavili.

Name

pfff

23.09.2018 18:09

Vjera jeste potreban ali da vjerujes u sebe.Da li umijete da razmisljate sami svojom glavom i razaberete sta je istina a sta laz ili treba neki pedofil i ti popovi da vam pune glavu necim.Da li vam je jasno da to vase vjerovanje u te bogove od toga samo imaju koristi ti pedofili popovi vjerske kuce.Da li umijete sami da razmisljate svojom glavom?Ili vam ipak treba neko da vam tutori i laze da postoji nesto ne vidjeno.

Name

Vihor

23.09.2018 20:54

Najveće zlo dolazi od loših ljudi, a ne od vjere.....

Name

Joja

23.09.2018 21:42

Ovaj ko da je Vucicu nesto u rodu...ziku mu face.

Name

Re pff

23.09.2018 22:10

Pročitaj još jednom šta je napisao "istina" jer očigledno ti ne znaš šta je vjerovanje u Boga. Trebaš vjerovati u Boga a ne da vidiš samo sebe.

Name

Re PFFF

23.09.2018 23:51

Ako "ukljucis mozak"onda ces doci do zakljucka da ti samo Bog moze oprostiti grijeh, kroz Sv.tajnu pokajanja( bez obzira vidis li ga ili ne)! Kako drugacije zadobiti oprostaj, umiriti savjest?! Svako mora odg.za svoje greske!Za ovakve( kao ovaj na slici) nema oprostaja grijehova!

Name

pfff

24.09.2018 08:57

Vidim da ovcice ne umiju da razmisljaju same nego slusaju svog pastira i dalje.Kako znam vjera u tog izmisljenog boga je samo za kukavice a kod nas izgleda se bas namnozilo kukavica.Kako vi definistete tog vas izmisljenog boga na koji nacin ga vidite?

ODGOVORITE