Džošua nokautirao Povetkina i odbranio krune!

Rus se dobro držao na Vembliju do sedme runde.  Džošua nokautirao Povetkina i odbranio naslov svetskog prvaka! Entoni Džošua odbranio je titule u teškoj kategoriji, pošto je pobedio Aleksandra Povetkina tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Ostali sportovi 23.09.2018 | 10:00
Džošua nokautirao Povetkina i odbranio krune!
Entoni Džošua odbranio je titule u teškoj kategoriji u WBA, WBO i IBO verziji spektakularnom pobedom nad Rusom Aleksandrom Povetkinom, koga je na Vembliju nokautirao u sedmoj rundi.

Britanski bokser ostvario je 22. pobedu u isto toliko borbi, a 21. put meč dobio prekidom, dok je Povetkin doživeo drugi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobede.

Nije izgledalo da će Džošua tako završiti meč sa 11 godina starijim rivalom, koji je u prvih šest rundi bio bolji, agresivniji i opasniji.

Britanac je ipak iskoristio trenutak, pronašao put do Povetkinove glave, sa dva vezana krošea bacio protivnika na pod. Rus je uspeo da se pridigne, ali je usledio završni udarac i kraj borbe.

Džošua je malo sporo ušao u meč i bilo mu je potrebno vremena da uhvati ritam. Povetkin je to iskoristio i verovatno je bio bolji bokser u ringu.

Najbolji bokser u teškoj kategoriji ubrzao je u sedmoj rundi kada je sa dva krošea, prvo levim, pa potom i desnim, oborio Povetkina na pod. 

Sudija je nakon toga prekinuo igru i proglasio Džošuu pobednika tehničkim nokautom. Ovo je bio prvi put da je ruski bokser poražen tako što ga je protivnik nokautirao. 

Britanski teniser ostao je neporažen u profesionalnoj karijeri, a trijumfom nad Povetkinom zadržao je titule u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO u teškoj kategoriji. 

Meč je održan u areni pred 80.000 ljudi gde je Džošua u aprilu 2017. godine pobedio Ukrajinca Vladimira Klička.

Izvor: Mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar