Intervju - Anđušić: Partizan će se vratiti u Evroligu!

Srpski šuter za naš sajt govorio o Partizanovim dometima ove sezone, budućnosti kluba, spoju mladosti i iskustva, ali i ličnim planovima.

Košarka 23.09.2018 | 23:15
Intervju - Anđušić: Partizan će se vratiti u Evroligu!
Imali su košarkaši Partizana veliku podršku navijača u četvrtfinalnom okršaju protiv Mornara. Poznato je od ranije da crno-beli u malom gradiću kraj Banjaluke uvek dobiju jak vetar u leđa, a među onima koji su podržali nekadašnjeg šampiona Jadranske lige je i Danilo Anđušić.

Dojučerašnji šuter Uniksa iz Kazanja iskoristio je slobodno vreme kako bi pogledao klub čiji je dres nosio u dva navrata. Kaže, sviđa mu se ono što je video od crno-belih protiv Mornara i veruje da stvari u timu mogu da budu još bolje.

„Jako mlada ekipa, iznenadio sam se zbog toga što ima toliko mladih imena u sastavu. Tu je i nekoliko igrača s većim iskustvom - Gagić, Vanja, Aleksej... Dobar je Partizan, mislim da može jako dobro da izgleda tokom sezone kada se vrate Novica i Si. Imaju dosta vremena da se ukomponuju i da se razigraju do početka sezone. Verujem da će do utakmice protiv Cedevite izgledati još bolje“, rekao je Anđušić za MOZZART Sport.

Nastavili smo priču dalje kroz prizmu nove sezone i Partizanovih dometa sa novim timom.

„Sezona neće biti nimalo laka, Partizan ima jaku grupu u Evrokupu, a onda i težak raspored u Jadranskoj ligi. Ali, verujem da uz dobar rad sa mladim igračima, ali i uz dobro poznatu podršku navijača momci mogu da naprave dobar rezultat“, smatra momak koji je sa Partizanom osvojio srkpsku krunu i nacionalni kup, a zatim nastavlja misao:

„Ove sezone je Jadranska liga biće jako teška. Kao što vidimo, klubovi su se ozbiljno pojačali. Svi napadaju vrh tabele i Evroligu, tako da će svima biti teško i niko neće imati lak zadatak. Nezahvalno je govoriti o dometima, jer još nismo ušli zaista u sezonu i nisam video ostale klubove, ali Partizan i te kako može da iznenadi i napravi pozitivne stvari. To je, nadam se, i plasman u Evroligu kroz koju godinu. U trenutnoj situaciji i plasman u plej-of ABA lige bio bi dobar uspeh“.

Protekle godine za Partizan bile su haotične, klub je dosta lutao između raznih filozofija, donekle i rastrgnut između želja i realnosti. Ipak, sada deluje kao da je Parni valjak uhvatio dobar zamah za i krenuo pravim kolosekom.

„Poslednje godine bile su jako teške za klub... Eto, preživeli su i to. U minulih godinu dana uhvatili su korak i izašli su na pravi put. Ako nastave da rade na ovaj način, kao i cela nova uprava, verujem da će rezultati doći i da će biti bolje. Naravno, treba imati strpljenja i ništa ne može da se promeni preko noći, ali ako se nastavi u pravom smeru - ovo može da bude dobra priča“.

Zanimalo nas je i šta radi Danilo Anđušić u danima uoči početka sezone?

„Trenutno sam u pripremama, dobro je sve, ide kako treba... Radim individualno. Istekao mi je ugovor u Kazanju, nisam ga
produžio. Imao sam nekoliko ponuda gde nisam osetio da treba da idem. Odlučio sam da malo da sačekam pravi klub, da donesem pravu odluku. Zbog toga malo duže čekam. Nadam se da ću u narednom periodu završiti i tu priču i priključiti nekoj ekipi“, poručuje Anđušić, a mi uzvraćamo dodatnim pitanjem - da li može da nam otkrije kakve su ponude bile u pitanju?

„Uglavnom su to sve priče, ništa konkretno. Siguran sam da će u narednom periodu doći prava opcija  i ponuda“.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar