158. derbi - Sastav Zvezde: Umor zabranjena riječ!

Po najavama uoči 158. "vječitog derbija", može se naslutiti da će Vladan Milojević u Humskoj izvesti najjači tim, bez obzira na nedavni duel protiv Napolija.

Fudbal 22.09.2018 | 23:20
158. derbi - Sastav Zvezde: Umor zabranjena riječ!
Za razliku od većine prethodnih utakmica poslije nastupa na evropskoj sceni, kada je kombinovao tim, Vladan Milojević u nedjelju, uprkos nedavnom duelu sa Napolijem u 1. kolu Lige šampiona (0:0), neće kalkulisati. 

Crvena zvezda će nastupiti u najjačem sastavu, a razlog je jasan - 158. "vječiti derbi" protiv Partizana u gostima, koji od 19 časova možete gledati na TV Arena sport (4 mjeseca besplatno na mts TV-u).

Najveća dilema ovaj put su stranci, jer ih crveno-bijeli u svojim redovima imaju šestoricu (Borjan, Stojković i Degenek pored stranih imaju i srpske pasoše), a propisima Superlige u protokolu je dozvoljeno da se nađu četvorica.

Nema sumnje da će štoper Rašid Sumaila otpasti, jer i u dosadašnjem toku sezone nije mnogo igrao, kao i da će Ričmond Boaći dobiti prednost na poziciji centarfora u odnosu na ponovo povrijeđenog Nikolu Stojiljkovića, dok je oko vezista najveća nedoumica.

Da li će Milojević za ovu utakmicu "precrtati" Ebisilija, Kafua ili Marina?

Gotovo je sigurno da će se, bez obzira na to što je posljednji stigao i odigrao tek dvije utakmice u Zvezdinom dresu, Marko Marin naći u startnoj postavi jer je protiv Napolija podsjetio zašto je nastupao za Njemačku na Svjetskom prvenstvu 2010. godine (sa kojom je osvojio bronzu). Prethodno je u svom debiju protiv Radnika iz Surdulice upisao dve asistencije i gol, tako da bi njegovo izostavljanje za ovako važnu utakmicu bilo luksuz.

Što se tiče Ebisilija i Kafua, utisak je da se njih dvojica nisu najbolje snašli u novoj sredini odmah po dolasku, ali daleko od toga da se mogu nazvati "promašajima". Vremena za dokazivanje ima još dosta, a duel sa crno-bijelima biće odlična prilika za onog koji dobije Milojevićevo povjerenje (naravno, ako ga dobije).

Pošto je u centralnom dijelu veznog reda prilična gužva kada je u pitanju igrački kadar Crvene zvezde, može se očekivati da prvenstvo ovaj put dobije Kafu, dok bi Ebisilio bio taj pomenuti višak usljed ograničenog broja stranaca.

Vijest koja se mogla čuti tokom subote je i da će Goran Čaušić, fudbaler koji je najviše pretrčao u duelu Zvezde i Napolija (nešto više od 12 kilometara), dobiti prednost u odnosu na Branka Jovičića. To bi značilo da Milojević želi bržu igru svog tima u fazi napada.

Jasno su i Zvezdin trener i igrači poručili da je, bez obzira na svu draž igranja u Ligi šampiona, i ove sezone prioritet titula u Superligi i da žele pobjedu protiv Partizana u gostima. 

U dosadašnjih sedam utakmica domaćeg prvenstva bili su uspješni, a maksimalan učinak pokušaće da zadrže i poslije 158. "vječitog derbija".

Startna postava crveno-bijelih koju očekujemo u nedjelju od 19 časova je: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Krstičić, Čaušić - Kafu, Ben, Marin - Boaći.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Саша

22.09.2018 21:44

Умор је забрањена ријеч, а онда одједном младићи до тад здрави као дрен падају као љесе на терену.

ODGOVORITE