158. derbi - Sastav Partizana: Koja je Batina dilema?

U toku priprema za derbi bliži startnoj postavi bio je Saša Zdjelar. Ali… Četvorica debitanata, Zdjelar se vraća, Rikardo sam u špicu.  Zlatni orlić trebalo bi da se vrati u startnu postavu crno-belih, kako bi vezni red dobio na čvrstini.

Fudbal 22.09.2018 | 23:10
158. derbi - Sastav Partizana: Koja je Batina dilema?
Trener Partizana Zoran "Bata" Mirković kroz igračku karijeru odigrao je mnogo "vječitih" derbija. Ali, u nedjelju će, ipak, imati vatreno krštenje, jer će prvi put kao šef stručnog štaba predvoditi crno-bijele protiv Crvene zvezde (19.00, na kanalima Arena sport 4 mjeseca besplatno na mts TV-u).

Pozitivno i raspoloženo djelovao je Mirković na konferenciji za medije pred duel sa velikim protivnikom, iako utakmica u Humskoj vrlo lako može da odredi dalji tok šampionata. 

Trener "parnog valjka" ne može da računa na povrijeđene Zorana Tošića i Zlatana Šehovića, dok su svi ostali spremni za 158. okršaj "vječitih rivala".

Mirković je na konferenciji za medije rekao da ima jednu dilemu oko sastava tima, a nju, o kojoj nije želio da priča, je vjerovatno već otklonio.

Među stativama bi trebalo da stoji neprikosnoveni Vladimir Stojković. Golman Partizana je i protiv Rada pokazao da mu je forma sve bolja i sa par odličnih intervencija podigao je samopouzdanje kod svojih saigrača.

Ispred Stojkovića očekuju se: Nemanja R. Miletić na desnom beku, Mark Valjente i Svetozar Marković kao štoperi i Nemanja G. Miletić na lijevom beku.

Desni bek crno-bijelih odradio je suspenziju zbog crvenog kartona i vjerovatno će dobiti šansu prije iskusnog Miroslava Vulićevića i Gabrijela Enakea, koji je već duže u drugom planu.

Interesantan će biti i vezni red Partizana koji će se suprotstaviti Crvenoj zvezdi. Očekuje se da Mirković sa dvojicom zadnjih veznih očvrsne odbranu, a vrh tog defanzivnog bedema, od koga se očekuje da kad god je moguće pripomogne i napadu, trebalo bi da čine Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić. Pretpostavlja se da će Milan Smiljanić i Nebojša Kosović šansu čekati kao rezerve.

Još nije definitivno, ali je vjerovatno da će Partizan Zvezdu napasti sa Rikardom Gomešom, a Nemanja Nikolić će ovaj put na klupu. 

Iza reprezentativca Zelenortskih Ostrva trebalo bi da igra sada već standardna trojka. Marko Janković desno, Danilo Pantić u sredini i Goran Zakarić lijevo. Takođe, moguće se izmjene ove trojke po pozicijama, jer je Mirković baš protiv Rada isprobavao Jankovića u sredini veznog reda, što je u par situacija rezultiralo šansama za Partizan.

Trener Partizana Zoran Mirković izvešće proverene snage na teren za okršaj sa Crvenom zvezdom u Humskoj u 158. večitom derbiju. Kao što je bilo manje-više i očekivano, sastav Partizana verovatno će pretrpeti samo dve izmene u odnosu na prethodne dve prvenstvene utakmice u kojima su crno-beli minimalcima osvojili bodove protiv novosadskog Proletera i Rada. Uz to, važno je napomenuti, da bi u Partizanovom sastavu trebalo da se nađu četvorica debitanata u večitim derbijima.

U startnu postavu se, posle odrađena dva meča suspenzije zbog crvenog kartona na meču sa Bačkom, vraća Nemanja R. Miletić. On će zauzeti poziciju pored desne aut linije gde je u dosadašnjem toku sezone pružao zaista dobre partije. Druga promena za koju će se verovatno opredeliti trener Mirković je na poziciji drugog zadnjeg veznog gde će se, umesto Nebojše Kosovića, naći Saša Zdjelar. Na taj način šef stručnog štaba želi da dodatno dobije na čvrstini na sredini terena, a to je segment koji je poprilično nedostajao Partizanu u poslednje vreme. Ovakvu varijantu su crno-beli uvežbavali na treningu u petak uveče, uz naravno, opasku da uvek postoji mogućnost da se to promeni u poslednjem trenutku.

Ostale pozicije u timu, odnosno igrači koji će ih očekivati su manje-više očekivane. Na golu će stajati Vladimir Stojković koji je u poslednje dve utakmice u Superligi pokazao da opet podiže formu. Protiv Proletera u Novom Sadu je odbranio penal, a u okršaju sa Radom je skinuo nekoliko zicera. Štoperski tandem je standardan, a činiće ga iskusni Španac Mark Valijente koji će debitovati u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala, odnosno mladi Svetozar Marković. Na poziciji levog beka biće Nemanja G. Miletić.

Drugi debitant u večitim derbijima biće crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić, koji će na poziciji zadnjeg veznog biti u tandemu sa Zdjelarom. Trio ofanzivnih vezista trebalo bi da čine Marko Janković, Danilo Pantić i treći debitant, Goran Zakarić. Inače, protiv Rada je Mirković malo “tumbao” ovu liniju, pa se Janković našao u sredini, odmah iza špica, ali je očekivati da se za večiti derbi vrati na mesto pored desne linije jer je na toj poziciji do sada ipak imao najbolji učinak. I za kraj, usamljen u napadu Partizana biće visoki napadač Rikardo Gomeš, poslednji u nizu debitanta u večitim derbijima.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valjente, N. G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Janković, Pantić, Zakarić – Rikardo.

Podsjetimo još jedanput, utakmicu između Partizana i Crvene zvezde možete pratiti na TV Arena Sport 1 u nedelju od 19.00. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

23.09.2018 08:37

Добар састав. Напред црно-бели! До победе!

ODGOVORITE