SP će glasati po vlastitom izboru

„Članovi i simpatizeri srbačke Socijalističke partije imaju punu slobodu da se o prijedlogu kandidata za najviše funkcije – člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima 7. oktobra izjasne po ličnom izboru i vlastitoj savjesti“, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora i kandidat ove partije za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Drago Ćirić.

Republika Srpska 22.09.2018 | 14:16
SP će glasati po vlastitom izboru
Ovakav stav zauzelo je rukovodstvo srbačkih „socijalista“ iz razloga što ova partija nije u koaliciji sa partijama u vlasti na lokalnom nivou – Savezom nezavisnih socijaldemokrata i Demokratskim narodnim savezom.

„Mi smo tražili da uđemo u koaliciju na lokalnom nivou, kao što smo i na republičkom, ali nas je SNSD-e odbio, najvjerovatnije iz razloga što i bez naših odbornika ima skupštinsku većinu i ne želi da sa nama dijeli `kolač` vlasti“, kaže Ćirić.

On dodaje da je predizborna aktivnost podređena direktnim razgovorima sa građanima na terenu o programu Socijalistističke partije i na taj način pridobijanju povjerenja i glasova za kandidate ove partije na poslaničkoj listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske, na kojoj se nalaze i tri kandidata iz opštine Srbac.

(BN)