Pobjeda moguća bez galame

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao večeras u Srebrenici je da je u posljednje četiri godine pokazao kako se zajedničke institucije koriste da se očuva Republika Srpska i da su političke pobjede moguće i bez galame.

Republika Srpska 21.09.2018 | 21:53
Pobjeda moguća bez galame
”Ja nudim mir, stabilnost i sigurnost umjesto avanturizma, neizvjesnosti i bahatosti. S nama birate ekonomsku obnovu Republike Srpske i nove investicije. I mi garantujemo da 8. oktobra počinjemo borbu protiv stvarnih neprijatelja - nezaposlenosti, siromaštva, odlaska mladih, korupcije, izolacije. Vidimo se na izborima!”, rekao je Ivanić.



Kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je da u Srebrenici svi treba da budemo jedno, da zajedno dišemo, bez obzira na političku organizaciju kojoj pripadamo i da imamo srpskog načelnika opštine.



„Kao budući predsjednik Republike Srpske hoću da zajedno sa vama, sa načelnikom Srebrenice, uradimo sve da Srebrenica bude prepoznatljiva, da se ovdje rađa više djece i naš strateški interes je kako da obezbijedimo običnom čovjeku perspektivu, da ujedinjenim srpskim glasovima idemo u pravcu razvoja“, rekao je Govedarica.

Nosilac liste SDS za PD PS BiH iz Izborne jedinice 3 Mirko Šarović rekao je da Republika Srpska značajno zaostaje za FBiH, ali i za susjedima, čime ide u izolaciju.



„Ulaganja su deset puta manja u Srpskoj, nego u FBiH. Ukupne strane investicije za prošlu godinu iznosile su skromnih 480 miliona KM, od čega je samo 40 miliona otišlo u RS i to je poražavajuće. Naša je dužnost da tu situaciju promijenimo i ja vjerujem da Savez za pobjedu to može popraviti“, rekao je Šarović.

Miroslav Brčkalo, nosilac liste PDP-a za PD PS BiH iz IJ3 da je nakon 7. oktobra prioritet obnova Srpske:

"Osim ekonomske, demografske i socijalne, moramo raditi na moralnoj i bezbjednosnoj obnovi. Ljudima se ne smiju javno stavljati mete na leđa da bi bili prebijani i ubijani. Nalazimo se u sumraku moralnih vrijednosti, zato čitava Republika Srpska sa nadom govori - Sviće, za narod i Srpsku!"

BN TV