PDP podržava kreativce u RS

Umjesto na neke od promocija, prestavljanja i događaja odlučili smo dio sredstava za kampanju utrošiti u podršku našim kreativcma, onima koji iz ničega stvaraju, koji ulažu vrijeme i sredstva u promociju domaćeg i koji rade za opšte dobro.

Republika Srpska 21.09.2018 | 16:56
PDP podržava kreativce u RS
Centar za posjetioce Pecka je pravi primjer obnove, zaslužuje svaku pohvalu i ovo nije naša posljednja aktivnost ove vrste, poručili su iz Partije demokratskog progresa čiji su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH posjetili Centar za posjetioce „Pecka“ nadomak Mrkonjić grada.



Selo Pecka je iznjedrilo mnoge učene ljude. Među njima je i akademik Milan Vasić, osnivač i prvi dekan filozofskog fakulteta u Banjaluci. Zgrada sadašnjeg Centra za posjetioce „Pecka“ izgrađena je 1931. godine, u vrijeme bana Milosavljevića, i do 1985. bila je osnovna škola.

Zgrada je 2015. godine zahvaljujući entuzijazmu i viziju obnovljena i postala Centar za posjetioce.

Partija demokratskog progresa je zadnjih godina širom otvorila vrata svima koji svojim idejama, znanjem, željom hoće da doprinesu našoj državi, uz parolu „Nije bitna članska karta, bitna je obnova Srpske“. S tim u skladu, spremni su podržati svaku kreativnu ideju, kako je istakla Mirjana Stojanović.



„Centar za posjetioce 'Pecka' pokazuje da kreativnost, inovativnost i preduzetništvo postoje i da moramo da podržimo. Ovo je primjer kako se sa malo novca, a sa mnogo ideja energije može napraviti posao, kako za sebe, tako i pomoći svojoj zajednici“.

Posjeta Centru za posjetioce Pecka bila je prilika da gosti iz PDP-a probaju i kupe domaće specijalitete, koji su svi pravljeni od sastojaka koji su uzgojeni u selu. Pecka je poznata po uzgoju gljiva, ali i prelijepim predjelima koje je moguće obilaziti biciklom.

Partija demokratskog progresa je svojim Programom obnove Republike Srpske predvidjela niz mjera iz oblasti poljoprivrede, između ostalih povećanje podsticaja za razvoj poljoprivrede, podsticanje proizvodnje i certifikacije organske i tradicionalne hrane, obnovi sela, te mjere iz oblasti turizma od kojih su neke od ključnih razvoj seoskog i avanturističkog turizma.



„U Pecku smo došli da podržimo jednu izvrsnu ideju, ideju mladih ljudi koji su uspjeli svojom kreativnošću da ožive jedan stari objekat i daju mu jedan sasvim drugi značaj. Ovaj objekat pokazuje koliko je bitna ideja, volja i ljubav prema ljudima“, rekla je dr Mirjana Gnjatić, kandidatkinja PDP-a za NSRS.

Nakon obilaska Pecke, kandidati PDP-a su posletili i rodnu kuću Petra Kočića u Stričićima na Manjači. Kao partija konzervativne orijentacije, veliki značaj pridaju tradicionalnim vrijednostima, istorijskom i kulturnom naslijeđu. U tom smislu, kako predviđa PDP-ov Program obnove, potrebno je i stručno i kvalitetno istraživati i vrednovati kulturno-istorijsko nasljeđe kao značajan turistički potencijal, a postojeća antropogena turistička dobra približiti turistima kroz turističke sajmove u inostranstvu, saopšteno je iz PDP-a.

BN TV