Federer: Ne igramo iz zabave Lejver kup!

Porazi oduzimaju samopouzdanje! Rodžer Federer, švajcarski teniser, rekao je da će na Lejver kupu teniseri igrati na pobedu i imati motiv za istu.

Tenis 21.09.2018 | 20:30
Federer: Ne igramo iz zabave Lejver kup!
Federer se nalazi u Timu Evrope, koji će se takmičiti protiv Tima Sveta, na drugom izdanju Lejver kupa.

Rodžer je učestvovao na inaguralnom takmičenju prošle godine u Pragu, a tada je odigrao par neizvesnih i kvalitetnih mečeva.

"Prošle godine u Pragu bio sam zabrinut jer je to bio prvi turnir, sve je bilo nepoznato. Sada ne birnem toliko jer mislim da ljudi, ovde u Čikagu, opet žele da gledaju tenis. Mislim da su igrači prošle godine pokazali da su dali 100 odsto svojih mogućnosti. Teniseri su pobednici, mi ne igramo iz zabave", rekao je Federer za "New York Times".

Švajcarac dodaje da teniseri, ako imaju razlog, uvek idu na pobedu i da im porazi utiču na samopouzdanje.

"Ako imamo za šta da se borimo, to ćemo i raditi. Porazi uvek imaju loš uticaj na tenisera, jer može da im oduzme samopouzdanje. Ako se igra za dobrotvorne svrhe onda se tu radi o dobroj zabavi, ali na Lejver kupu se radi o pobeđivanju, tako da ima razlike", dodao je Rodžer.

Federer prvog dana Lejver kupa u Čikagu na teren izlazi u dublu sa svojim velikim rivalom Novakom Đokovićem.

"Mislim da je dubl krucijalan, kao što smo videli prošle godine. Tim Sveta je, nažalost, favorit u sva tri meča ove kategorije", dodao je drugi teniser sveta.

Federer i Đoković, nazovimo ih "Đokerer", igraju najranije od 3.30 posle ponoći u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar