SDS: Stvoriti bolje uslove za život

Srpska demokratska stranka sinoć je održala tribinu u Ruhotini i predstavila kandidate za poslanike za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i plan da, zajedno sa građanima i uvažavanjem njihovih prijedloga, vrate Srpsku narodu i stvore bolje uslove za život u svim regijama ravnopravno.

Republika Srpska 21.09.2018 | 10:43
SDS: Stvoriti bolje uslove za život
- Koliko je Semberija zapostavljena, najbolje govori to što nemamo ni jednog ministra iz Bijeljine u Vladi Republike Srpske. Zar Semberija ne zaslužuje da ima bar ministra poljoprivrede, jer ako nešto znamo, to je da se bavimo poljoprivredom? Ili je u pitanju nepovjerenje Dodika i SNSD-a prema njihovim ljudima iz Semberije? Nakon pobjede u oktobru, ta politika će se mijenjati iz korijena. Svi stanovnici i sve regije će biti ravnopravno predstavljeni, a korist od poreza će imati ljudi koji ga i plaćaju - glavna je poruka upućena mještanima Ruhotine i Johovca na ovoj tribini.

Kandidat SDS za NS RS Drago Stajić je istakao da na tribinama građanima nastoje da objasne koje su nadležnosti lokalne zajednice, a koje republičke vlasti.

- Gradska uprava je ulagala u izgradnju obrazovnih institucija iako nije nadležna za to, zbog čega su neke druge aktivnosti kasnile, ali smo smatrali da su prioritet fakulteti, škole i vrtići za našu djecu. Prije deset godina započet je projekat „Urbana Semberija" koji podrazumijeva da se do svake kuće u svakom selu asfaltira put i obezbjedi rasvjeta, na čemu i dalje radimo, ali ove aktivnosti Gradske uprave se realizuju sporije zbog toga što je Grad u međuvremenu realizovao i republičke zadatke - naveo je, ističući da će u Srpskoj sa Vukotom Govedaricom na čelu svak raditi svoj posao i obavljati svoje nadležnosti u skladu sa zakonima, pošteno i odgovorno.



Kandidat za poslanika u NS RS Dragan Đurđević naveo je da tokom razgovora sa mještanima sela koja obilaze posebnu pažnju posvećuju prijedlozima mladih na to šta im najviše smeta u trenutnom sistemu i šta je to što bi spriječilo njihov odlazak iz Srpske.

- Mladima je neophodno obezbjediti posao, privlačenjem investicija, odnosno stvaranjem povoljnog privrednog ambijenta za investiranje u izgradnju fabrika. U tome je sigurna budućnost naših građana - smatra Đurđević.

U Ruhotini su se predstavili i kandidati SDS za poslanike u NS RS Tomica Stojanović, Darko Mitrić i Branka Savčić, a obratio se i zamjenik Ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mila

21.09.2018 09:35

Već dobro poznata lica sa podmlatkom sa starom pričom i lažnim obećanjima. Da vrate narodu, šta? Možda dostojanstvo? Ništa novo, samo parole i političke varke. Jasno mi je da oni hoće i dalje pričati svoju priču ali mi nije jasno da još uvijek mogu naći slušaoce za tu istu priču. Gledam vlast se promoviše nekim novim projektima, popravljaju škole. Kome ih popravljaju kad svaki iole normalan čovjek želi otići odavde i odvesti svoju djecu. Sve te buduće prazne škole biće spomenik propasti i gluposti jednog naroda. Dobar narod, vrijedan narod, ali lakovjeran i brzo zaboravlja. Tužno kako se već decenijama ponavlja priča. Tužno da nam je pristigao i unaprijed obučeni mladi kadar sa napamet naučenim političkim govorima, sad će stare generacije nastaviti slušati laži nove generacije. Zar smo sposobni za još jednu reprizu govora, pritisaka, lažnih obećanja „časnih ljudi“ svih političkih partija?

ODGOVORITE
Name

re

21.09.2018 10:50

Tako je pa oni da su hteli šta uraditi uradili bi izgradili fabrke po Bijeljini, a oni su najveći privredni gigant šečeranu u Veliko Obarskoj nasilno zatvorili i radnike šutnuli na ulicu.

Name

Hercegovac

21.09.2018 16:40

Sds na pobjedu protiv snsd.

ODGOVORITE