Video: Rekord Vedrana Samca i zvanično poništen!

Rekord srpskog bacača koplja Vedrana Samca od 85,60 metara poništen je nakon zasedanja Upravnog odbora Atletskog kluba "Srem".

Ostali sportovi 21.09.2018 | 13:30
Video: Rekord Vedrana Samca i zvanično poništen!
Kako piše Sportski žurnal, u saopštenju se navodi da su sudije pomeranjem koplja kompromitovale rezultat atletičara i na taj način nanele štetu atletici.

Sporni hitac je bačen krajem avgusta na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici. Posledica je da će na snazi ostati važeći rezultat 83,34 metra Seada Krdžalića iz 1987. godine.

"Nakon snimka, koji se pojavio u javnosti, na kome se vidi da sudija meri hitac bacača koplja, Vedrana Samca, na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, suprotno od pozitivnih atletskih pravila, kompromitujući na taj način čitavo takmičenje i samog atletičara, zasedao Upravni odbor Atletskog kluba 'Srem' iz Sremske Mitrovice. Uvažavamo činjenicu da su neprijatne okolnosti, izazvane lošim radom sudija, kompromitovale ovaj rezultat našeg atletičara koji je vredan pažnje, a mogu naneti štete i čitavoj atletici u Srbiji, pa smo odlučili da donesemo ovakvu odluku. Uvereni smo da će Vedran Samac pokazati da može da ostvari odličan rezultat, koji neće biti kompromitovan ovakvim neprijatnim situacijama, sa željom da se ovakvi nemili incidenti više ne događaju u atletici", piše u saopštenju kluba, a prenosi Žurnal.

Samac se posle svega oglasio putem svog fejsbuk profila kada se zapitao da li je snimak na kom se vidi kako sudija traži drugu rupu i pomera koplje autentičan.

"Sve ovo što se trenutno dešava u mojoj profesionalnoj karijeri predstavlja jedan veoma težak period za mene jer se stavlja mrlja na sve ono što sam do sada ostvario i želeo da ostvarim. Ovaj snimak koji se povezuje za moje ime ne znam da li je autentičan, da li je iz serije u kojoj sam oborio državni rekord (u šta sam više nego siguran zbog forme u kojoj se nalazim). Ali naglašavam – verujem u državu Srbiju, državne institucije i Atletski Savez Srbije da će ispitati slučaj i doneti pravednu odluku. Zahvaljujem se na podršci svim ljudima koji su uz mene", pisao je tada Samac.



Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sudije

21.09.2018 13:33

To su kraljevi... Ha ha ha...

ODGOVORITE