Nenad Peruničić: Moj brat Neđo mi je "desna ruka"!

Nedeljko Jovanović će pomagati Nenadu Peruničiću u stvaranju nove srpske rukometne reprezentacije.

Ostali sportovi 22.09.2018 | 20:30
Nenad Peruničić: Moj brat Neđo mi je "desna ruka"!
Bili su veliki rivali dok su branili klupske boje. Počelo je u Srbiji, a stariji ljubitelji rukometa još uvek se sećaju istorijske majstorice u dvorani Pioniru 1993. godine, kada je Partizan pobedio Crvenu zvezdu i osvojio prvu titulu.

U crno-belom dresu najbolji je bio Nedeljko Jovanović, a u cvno-belom Nenad Peruničić. Sjajni bekovi kasnije su napravili impozantne karijere, a pečat su udarili i u dresu sa državnim grbom.

Sada su opet na istom zadatku, možda i najtežem od kada su upoznali rukomet. Peruničić je preuzeo selektorsku palicu i za prvog saradnika u stručnom timu pozvao Jovanovića. Za cilj imaju da vrate srpski rukomet u vrh.

"Još razmišljam ko će biti u mom stručnom štabu. Ali, znam da će Nedeljko Jovanović biti moj prvi i glavni saradnik, moj brat sa terena", rekao je novi selektor za specijalizovani rukometni portal "Balkan handball".

Peruničić je precizno odgovorio zbog čega se opredelio za Jovanovića.

"Veliki smo prijatelji, ali nije to razlog. Neđa je ogromno svetsko ime, koje je ovde zanemareno i zapostavljeno. On je istinska svetska veličina i želim dopunu sa te strane. Znamo se toliko godina i potrebno mi je da mi se kroz konstruktivan razgovor iza zatvorenih vrata sugeriše šta nije dobro. To imam u Zvezdi, gde moj saradnik samostalno dva puta nedeljno vodi treninge. Ne želim da neko drži olovku i prosto zapisuje nešto. Kada ti mnogo stvari odvlači pažnju, neko pametniji bolje vidi u tom trenutku. Tu nema ograničenja", rekao je Peruničić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar