A sad nešto drugačije: Nole i Federer u istom timu!

U Čikagu će od petka do nedelje biti odigran egzibicioni turnir Lejver kup, koji će okupiti veliki broj teniskih zvezda, uključujući i prvi put Novaka Đokovića

Tenis 20.09.2018 | 20:30
A sad nešto drugačije: Nole i Federer u istom timu!
Posle velikog trijumfa u Njujorku, na US Openu, Novak Đoković vratio se u SAD.

Srpski as učestvovaće na Lejver kupu, egzibicionom turniru, koji se ove godine održava u Čikagu.

Novak će igrati za tim Evrope, u kojem će još nastupati i Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Kajl Edmund i kao zamena Žeremi Šardi.

U timu sveta nastupaće Kevin Anderson, Džon Izner, Frensis Tiafo, Dijego Švarcman, Džek Sok, Nik Kirjos, a za zamenu je izabran Nikolas Džeri.

Tim Evrope sa klupe će predvoditi Bjern Borg uz asistenciju Tomasa Enkvista, dok će kapiten tima sveta biti Džon Mekinro, a njegov pomoćnik Patrik Mekinro.

Novaku Đokoviću ovo će biti prvi nastup na Lejver kupu, koji nosi ime po legendarnom teniseru Rodu Lejveru, a koji je premijerno održan prošle godine u Pragu.

"Lejver kup ima timski duh i to je ono što nam nedostaje tokom sezone na turnirima i zato je sjajno videti ovakav format takmičenja i učestvovati. Radujem se što ću biti deo ovog događaja i steći sjajno iskustvo", poručio je Đoković pre početak.

Rafael Nadal ove godine otkazao je nastup zbog problema sa kolenom, a na premijernom Lejver kupu u Pragu bio je u centru pažnje zbog nastupa u dublu sa Rodžerom Federerom.

Ove godine svi sa nestrpljenjem očekuju nastup u parovima Federera i Đokovića.

"Nadam se da ćemo igrati u dublu, iako se najviše radujem što neću morati da igram protiv njega. Kada ne možeš da ga pobediš, pridruži mu se", uz osmeh je poručio Federer, jedan od organizatora Lejver kupa.

"Sada ćemo igrati u istom timu i to je sve pomalo čudno. Prošle godine bilo je neobično da sedim pored terena i gledam Rafu ili Tima iz drugačijeg ugla. Razmišljaš o tome da li igraju bolje od tebe i navijaš za njih. I ove godine biće isto sa Novakom. Navijaću da momak iz mog tima pobedi rivala. Biće zabavno i ne mogu da dočekam, ne samo mečeve, nego i da zajedno provedemo vreme", rekao je Federer.

Tim Evrope takmičiće se protiv tima sveta tri dana, tokom kojih će biti odigrano devet singl, i tri dubl meča. Sistem bodovanja napravljen je tako da svaki sledeći dan nosi više bodova. Pobeda prvog dana donosi jedan bod, drugog dva, a trećeg tri - i ekipa koja prva dođe do 13 poena biće pobednik turnira.

Prethodne godine u Pragu, Evropljani su slavili 15:9.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar