Federer: Novaku forhend nekad nije bio snaga, ali sad...

Rodžer Federer, najuspešniji teniser svih vremena, više puta tokom ove nedelje je prokomentarisao povratak Novaka Đokovića u prepoznatljivu formu.

Tenis 21.09.2018 | 22:45
Federer: Novaku forhend nekad nije bio snaga, ali sad...
Federer je prvo istakao da Đoković ima još prostora da unapredi igru bez obzira što je osvojio poslednja dva Grend slema, da bi onda novinarima objasnio kod kog udarca je srpski igrač najviše napredovao tokom karijere.

"Kada imate određenu osnovu, uvek se na to možete osloniti. Kako vreme protiče, bez obzira koliko trenirate, mečevi su ti koji vas čine boljim igračem. Nekada sam imao slab bekhend, ali su onda svi počeli da mi šalju loptice na tu stranu. Oduvek sam pokušavao da poboljšam taj udarac", priznao je Federer i osvrnuo se na najveće rivale. 

"Slična situacija je bila kod drugih igrača. Ne mislim da je Đokovićev forhend ranije bio tolika prednost. Danas je opasno oružje". 

Imao je reči i za Rafaela Nadala. 

"Nekada se mučio kada odigrate jako na njegov forhend. Sada nema nikakvih problema sa takvim udarcima. Veoma je interesantno kako se razvijate kao teniser i za mene je jedino logično da idete napred. Ali vam je za to potrebna radna etika, profesionalnost, san i zdrav život jer za vas niko nije odgovoran osim vas samih", zaključio je Rodžer. 

Rivalstvo između Novaka Đokovića i Rodžera Federera jedno je od dva najveća u istoriji tenisa. Do sada su odigrali 46 mečeva i srpski teniser vodi sa 24-22. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar