Veća izlasnost donosi promjene

Procenat izlaznosti birača od 50%, koji je pojava u posljednjih nekoliko godina, ne može donijeti promjene društvu”, smatra Željko Kragulj, kandidat NDP-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici jedan.

Republika Srpska 19.09.2018 | 17:57
Veća izlasnost donosi promjene
Kragulj dodaje da je pravo glasanja pravo koje nam daje mogućnost da sutra bolje živimo, a koje polovina stanovništva ne koristi.

”Izlaznost je jako mala i kreće se oko 50% što omogućuje mašineriji vladajućih stranaka da posredstvom stranačkog zapošljavanja u javne institucije i ucjenama putem raznih lista pripadnosti dođu do većinskog broja glasova”, naglašava Kragulj.

Dragan Dragojević, kandidat NDP-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici jedan, iz Prijedora, vjeruje da onog trenutka kada Dragan čavić zauzme premijersko mjesto na njega će se vršiti stalni pristisak kako bi što bolje radio u interesu građana, a ne u interesu vlasti i male grupe ljudi oko vlasti.

”Nije korektno da oni koji su 12 godina vršili vlast narodu sad pričaju da će nešto promijeniti. Pokazali ste šta znate, a rezultat vašeg rada je odlazak ljudi, ugašena preduzeća, nestanak porodice kao osnovne ćelije društva”, ističe Dragojević.

U Prijedoru je danas, u ogranizaciji GrO NDP Prijedor, održana konferencija za medije na kojoj su se obratili kandidati NDP-a iz ovog grada, saopšteno je iz te stranke.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pffff

19.09.2018 16:16

Veca izlaznost donosi vama samo fotelju a narodu nista kao i uvjek dobije sarenu laz.

ODGOVORITE
Name

pa ja

19.09.2018 16:51

Ja sam za da i ovih 50% sto glasaju ne izadju na izbore. Izlaznost od 0% je tacno onoliko koliko su politicari i zasluzili. Sve politicare treba spakovati i protjerati iz drzave o trosku gradjana naravno,nisu oni navikli da placaju nikakve troskove.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

19.09.2018 19:28

Podrška NDP-u. Propagiraju prave vrijednosti i imaju moj glas. Samo hrabro do promjena i boljeg društva

ODGOVORITE
Name

Nezainteresovsnost glasača

20.09.2018 11:35

Potiče najvećim dijelom od istih faca koje se guraju za fotelje dodinama, pa i decenijama, "ufurani" da su nezaobilazni, a došlo se do dna,.. Mnoge prodane duše papkare iz stranke u stranku, vodi se većinski prljava borba i podmetanja, laži i prevare na sve strane... Novi stranački likovi su većinski nikakvi, neki nedovoljno pismeni, pa mi se čini da se pametnim i intelektualnim ljudima, gadi hvatanje u ova kola, bez obzira na primanja.. Ima jos "ljudi" koji nemaju nikakvu cijenu, ali imaju znanje, te ne mogu dozvoliti da neki opismenjeni tutumrak s njim upravlja... Apstinenti su ograničeni izborom, jer dosta ovih sa plakata znamo iz života, škola, komšiluka,.. da ne vrijede ništa posebno, samo borba za vlast, uzdignuta ruka više, što ima i te kakvu cijenu...

ODGOVORITE