SP - Odbojkaši Srbije: Nema straha ni od koga!

Reprezentativci Srbije kao drugoplasirani u grupi nastavljaju takmičenje na SP u Varni. "Momci su ostavili srce na terenu protiv Rusije", poručio selektor Nikola Grbić.

Ostali sportovi 19.09.2018 | 11:30
SP - Odbojkaši Srbije: Nema straha ni od koga!
Odbojkaši Srbije ostvarili su veoma važnu i veliku pobedu nad selekcijom Rusije, rezultatom 3:2 (25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12), i kao drugoplasirani tim svoje grupe prošli u drugu fazu Svetskog prvenstva.

Izabranici selektora Nikole Grbića ostavili su „srce na terenu“.

"Reči su suvišne. Kakva je to bila energija, borba, verovanje... Momci su uradili sve i više nego dobro, bili su maksimalno agresivni, igrali su bez straha. Ostavili su srce na terenu i svaka im čast. Treniram fantastične momke, pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama na svetu", rekao je Grbić u Bariju.

Selektor je dodao da je napravljen pravi podvig.

"Rusija je jedan od pretendenata za osvajanje medalje. Nisam očekivao da će izgubiti dve utakmice u grupi, ali to govori koliko je naša grupa bila jaka".

Srbija sa skorom 4-1 seli se iz Italije u Varnu u Bugarsku, gde će nastaviti takmičenje.

"Verovali smo i znali da možemo da igramo. Preneli smo mnogo bodova i sada treba ovu energiju da prenesemo u naredne utakmice i domognemo se završnog turnira koji je konačni cilj. Više ne postoje favoriti i uz ovakav pristup ne treba da strahujemo ni od koga", rekao je srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević.

Srbija će nastupati u grupi H sa selekcijama Poljske (skor 5-0), Francuske (3-2) i Argentine (2-3), i igraće mečeve od petka do nedelje.

"Stavom smo pokazali da će Rusiji biti dosta teško. Oni su se tu stvarno zapitali. Igrali smo fantastično, pre svega u odbrani i na servisu. Energija i požrtvovanje nas krasi. Prepoznali smo složnost i nastavili u tom ritmu. Presrećni smo, ali treba da budemo oprezni", rekao je Lisinac.

Plasman u treću rundu takmičenja izboriće pobednici i dva najbolja drugoplasirana tima iz četiri novoformirane grupe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar