Ančeloti: Nisam potcijenio Zvezdu!

Teško je igrati protiv njene odbrane.  Karlo Ančeloti, trener Napolija, rekao je posle remija sa Crvenom zvedom da nema šta da zameri fudbalerima.  Ančeloti prvi put nije pobijedio na "Rajku".  Slavni italijanski trener vidno nezadovoljan napustio Zvezdin stadion.

Fudbal 19.09.2018 | 11:00
Ančeloti: Nisam potcijenio Zvezdu!
"Malo smo grešili... Utakmicu smo kontrolisali, a malo je falilo do pobede. Dosta sam zadovoljan urađenim, teško je igrati рrotiv Zvezdine odbrane. Golman je bio više puta jedan na jedan protiv naših igrača, ali nismo postigli gol".

Ančeloti je ocenio igru tima i odgovorio na pitanje da li je ljuut zbog rezultata.

"Nisam ljut, žao mi je. Mislim da smo morali da pobedimo, ocena za timsku igru je šest".

Trener Napolija je potom prokomentariso i igru Zvezde.

"Zvezda je igrala kako je trebalo da igra. Preko kontranapada... Sudija je bio dobar, ali na kraju je dosta grešio. Još tražimo balans. Teško je da se igra posle Svetskog prvenstva. Pre je bio roblem što primamo golove, a sada što ih ne dajemo".

Ančeloti je istakao da bi igrao isto da se ponovo igra meč i zaključio da nije potcenio rivala.

"Nisam ih potcenio. Hamšik i Mertens su bili umorni. Imamo još šest utakmica, ne navijamo ni za koga, već za sebe".

Slavio je tu na penale sa Milanom 1988. u magli, kao igrač. Slavio je sa Milanom i kao trener, u ljeto 2006. godine.

Čuveni Karlo Ančeloti ovog utorka sa Napolijem je ipak odnio samo bod sa Zvezdinog stadiona, koji je prihvatio kao nedovoljan.

"Nije bila naša najbolja utakmica. Imali smo prilike, ali promašili smo neka dodavanja, završnice... Zato smo malo razočarani, ali to je fudbal. Imali smo šansu i trebalo je da budemo efikasniji", izjavio je Italijan za TV Arena sport.

U posljednjih pola sata utakmice njegov tim igrao je u formaciji "4-2-4".

"Htjeli smo da pobijedimo u ovom meču, imali smo kontrolu, napadali smo sve vrijeme, ali promašivali smo. Nešto nam je falilo u napadu. Zato smo malo razočarani".

Napolijev cilj ostaje isti.

"Želimo da prođemo grupu. Teško je, ovo je bila prva utakmica i moramo da nastavimo dalje", dodao je Italijan, trostruki šampion Evrope kao trener.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar