Noć koju je Ljutice Bogdana čekala od 1991. godine!

Spektakl na stadionu Crvene zvezde! Spektakl koji zaslužuje grad evropskog prvaka! Krcate tribine i koreografija na sve četiri strane, navijanje i ponašanje konačno bez ikakvog povoda za kaznu UEFA. Čak su i Italijani ostali zapanjeni atmosferom na stadionu Rajko Mitić!

Fudbal 19.09.2018 | 13:15
Noć koju je Ljutice Bogdana čekala od 1991. godine!
Prvo su izašle legende iz Barija, a onda i fudbaleri Crvene zvezde i Napolija. Velika utakmica je mogla da počne!

Prvi put od 1991. godine crveno-beli u Beogradu igraju u najjačem evropskom takmičenju, a "Marakana" je bila krcata. Kada je meč počeo, sve tribine su bile ukrašene koreografijama, među kojima se izdvajao šampionski "ušati" pehar na severu, uz poruku:

"Dobro došli u grad evropskog prvaka!"

Pojedini članovi najslavnije Zvezdine generacije priznali su da su na atletskoj stazi osetili energiju kao pred čuveni meč protiv Bajerna, u polufinalu Kupa šampiona 1991.

Aktuelni tim crveno-belih igrao je na istom mestu takmičarski važnije utakmice, ali sigurno ne i glamuroznije. Veliki listovi na Starom kontinentu i u Americi pisali su ove nedelje o povratku šampiona Evrope iz 1991. u najjače takmičenje i isticali uspeh koji je tim Vladana Milojevića napravio preskočivši četiri kola kvalifikacija.

Na veče velike utakmice, satima pre početka je bila velika gužva na Autokomandi i zaista se čini da bi i mnogo veći stadion bio dupke pun. Početak meča je taj utisak apsolutno potvrdio.

"Marakana" je ovakvu utakmicu decenijama čekala. I dočekala! 

Jak je Napoli, ali nije jači od Zvezde, može se konstatovati posle utakmice prvog kola Lige šampiona završene bez pogodaka.

Iako ima onih koji su očekivali da će crveno-beli biti samo "topovsko meso" rivalima u Grupi C (tu su još Liverpul i PSŽ), Vladan Milojević i njegovi izabranici novom sjajnom partijom u poslednjih godinu i "kusur" dana pokazali su da neće biti baš tako.

"Dobro došli u grad evropskog šampiona" poručili su navijači, a fudbaleri Crvene zvezdepotrudili se da igrom ne obrukaju članove istorijske generacije koji su im uživo pružili podršku i uoči utakmice atletskom stazom prošetali "ušati" pehar osvojen 1991.godine kako bi dodatno motivisali naslednike.

Koncentrisano do poslednjeg sudijskog zvižduka, izuzetno požrtvovano i borbeno, Milan Rodić, Filip Stojković, Vujadin Savić i Miloš Degenek uspevali su da odbiju sve napade daleko iskusnijih gostiju, a veliku pomoć imali su u igračima iz veznog reda, koji su u par napada uspeli i da organizuju akcije koje su dovodile do opasnosti po gol Napolitanaca. Ukoliko bi neka lopta i prošla bedem pred njegovim golom, Milan Borjan je bio spreman da reaguje. 

Dakle, ukupno gledano, svi igrači Crvene zvezde koji su se u utorak uveče našli na terenu, zaslužuju pohvale. Sigurno je da su se oni sami nadali pobedi protiv favorizovanog rivala, ali treba biti objektivan i reći da je ovih 0:0 sjajan rezultat na početku takmičenja u kojem klub nije igrao još od 1992. godine, a za većinu igrača je ovo bio debi u Ligi šampiona, dok su na suprotnoj strani stajali fudbaleri sa višegodišnjim iskustvom igranja na najvišem nivou i višemilionskim ugovorima, a predvođeni Karlom Anćelotijem, trostrukim osvajačem najjačeg klupskog takmičenja.

"Bćemo tvrd orah svim ekipama", najavio je Vladan Milojević posle utakmice i italijanskim novinarima koje je interesovalo da li će Zvezda isto kao protiv Napolija igrati i u duelima sa Liverpulom i Pari Sen Žermenom poručio da mogu mirno da spavaju.

"Otišla je lepa slika iz Beograda i Srbije", zaključio je Zvezdin trener tokom konferencije za medije i bio apsolutno u pravu!

Sve pohvale zaslužuju navijači Crvene zvezde za prelepu koreografiju preko sve četiri tribine krcate "Marakane", ali i za svoje navijanje, koje ovaj put nije dalo bilo kakav povod za kaznu UEFA.

Čak i Italijani, iz čije zemlje potiče organizovano navijanje, ostali su pod utiskom Delija.

"Kakva predstava na tribinama 'Marakane' u Beogradu. Navijači Crvene zvezde priredili su čudesnu koreografiju kojom je zvanično počela Liga šampiona za crveno-bele protiv Napolija i Karla Anćelotija", piše izveštaju na sajtu lsta "Minformo".

"Atmosfera je bila fantastična", pod utiskom je bio čak i sam Karlo Anćeloti posle utakmice, kao i mnogi drugi koji su ostavljali poruke oduševljenja na društvenim mrežama.

Nema sumnje da će spektakularna atmosfera biti ponovljena 6. novembra protiv Liverpula i 11. decembra protiv Pari Sen Žermena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar