Dangubić opet sa Radonjićem - u Bajernu!

Bek crveno-belih potpisao ugovor sa nemačkim šampionom.  

Košarka 19.09.2018 | 10:30
Dangubić opet sa Radonjićem - u Bajernu!
Zvanično: Dangubić u Bajernu! Protekle četiri sezone nosio je dres Crvene zvezde.

Nemanja Dangubić i Dejan Radonjić uspešno su sarađivali tri sezone u Zvezdi i posle godine pauze ponovo će raditi zajedno.

U Bajernu!

Bavarski klub saopštio je u utorak da je eksplozivni srpski bek potpisao jednogodišnji ugovor i da se tako definitivno priključio srpskoj koloniji u Minhenu, koju će činiti zajedno sa Milanom Mačvanom, Stefanom Jovićem i Vladimirom Lučićem.

Dangubić je ovog leta napustio Zvezdu kao slobodan igrač, posle četiri sezone i devet osvojenih trofeja. Prošle takmičarske godine bio je jedan od najboljih igrača sve do teške povrede kolena, koja ga je odvojila od terena od februara i završnice Kupa Radivoja Koraća.

Od tada je boravio na oporavku u San Antoniju, a krajem leta je proveo nekoliko u Bajernu pre potpisa.

"On će nam doneti atleticizam, doprinos u odbrani i raznovrsnost ekipi. Naš trener zna njegove kvalitete jer ga je već trenirao u Beogradu. Posle teškog perioda karijere i povrede u prošloj sezoni, on je sada potpuno spreman da krene sa nama", rekao je sportski direktor Bajerna, Danijele Bajezi.

Prelaskom u Bajern, Dangubić će nastaviti i kontinuitet nastupa u Evroligi, u kojoj je četiri godine igrao sa Zvezdom. Isto dana kada je potpisao ugovor Bajern je sklopio dogovor i sa zamenom Milana Mačvana - nekadašnjim drugim "pikom" sa NBA drafta.

Bilo je najavljeno da Nemanja Dangubić trenira sa Bajernom iz Minhena, da bi mogao da potpiše za taj klub i zaigra ponovo pod trenerskom palicom Dejana Radonjića, a sada je to i ozvaničeno.

Dangubić je sada i zvanično novi igrač Bajerna.

"Srećni smo što možemo da objavimo potpisivanje Dangubića za sledeću sezonu. Dobro došao, Nemanja", stoji na Tviter nalogu Bajerna.

Po ovome možemo da zaključimo da je Dangubić potpisao na jednu godinu. Možda ima i opciju u ugovoru na još jednu sezonu.

Protekle četiri sezone Dangubić je nosio dres Crvene zvezde, a pre toga je igrao za Mega Vizuru i Hemofarm.

Imao je dosta problema sa povredama proteklih sezona. Inače, prava na Dangubića polažu San Antonio Sparsi. Njemu je sa Crvenom zvezdom istekao ugovor ovoga leta, a u Zvezdi su odlučili da ne produže saradnju sa Dangubićem.

Podsetimo, Bajern neće moći da računa na Milana Mačvana koji je obnovio povredu kolena, a u tim iz Minhena treba da stigne Derik Vilijams.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar