Lajani suspendovan dva turnira zbog Kirjosa!

Sudija Mohamed Lajani, koji je za vreme meča na US opena sišao sa stolice i razgovarao sa australijskim teniserom Nikom Kirjosom suspendovan je na dva turnira.

Tenis 21.09.2018 | 12:30
Lajani suspendovan dva turnira zbog Kirjosa!
Sudija Lajani zbog Kirjosa mora "na hlađenje"! Teniski sudija Mohamed Lajani suspendovan je na dva turnira zbog toga što je sišao sa stolice u toku meča na US Openu i savetom "pogurao" australijskog tenisera.

Lajani neće suditi na truniru u Pekingu koji počinje 1. oktobra i na matersu u Šangaju, koji počinje nedelju dana kasnije.

On je 30. avgusta, tokom meča drugog kola Ju Es opena izmedju Kirjosa i Francuza Pjer Iga Erbera prišao Australijancu da proveri u kakvom je stanju, pošto je delovao nezainteresovano za meč.

Erber je osvojio prvi set, u drugom je poveo sa 3:0, a onda je Lajani razgovarao sa Kirjosom i navodno mu rekao: "Gledao sam tvoje mečeve, ti si sjajan za tenis, znam da ovo nisi ti".

Kirjos je pobedio sa 3:1 u setovima. Lajani će moći da se vrati na posao na turniru u Stokholmu 15. oktobra.

Mohamed Lajani na meču US Opena napravio je nesvakidašnji potez koji je podigao mnogo prašine o tome da li je prekoračio ovlašćenja.

U toku duela drugog kola US Opena, koji je sudio, sišao je sa stolice i zadržao se u razgovoru sa Nikom Kirjosom, koji je igrao protiv Pjera Uga Erbera.

Iskusni sudija nije mogao da prihvati ravnodušnost Kirjosa, pa ga je "motivisao" da se trgne, što je Australijanac na kraju i uradio, preokrenuo meč i dobio ga.

"Želim da ti pomognem", čulo se kako Lajani ponavlja nekoliko puta Kirjosu.

"Gledao sam tvoje mečeve, ti si odličan, ali Nik ovo nisi ti", rekao mu je sudija.

ATP je ocenio da je tom prilikom Lajani prekršio pravila, zbog čega ga je kaznio.

Saopšteno je da je suspendovan na dva turnira, uz obrazloženje da je "ugrozio nepristrasnost koja se zahteva od zvaničnika".

Lajani neće suditi na turniru u Pekingu koji počinje 1. oktobra i na mastersu u Šangaju, koji je na programu nedelju dana kasnije.

Organizatori US Opena odmah posle neobičnog poteza Lajanija saopštili su da je sudija "izašao van protokola", ali mu je uz upozorenje nakon razgovora dozvoljeno da nastavi da sudi na grend slemu u Njujorku zbog velikog iskustva i autoriteta koji ima.

Lajani će moći da se vrati na posao na turniru u Stokholmu 15. oktobra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar