Peruničić spreman za izazov: Šta je nama lako?

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije spreman da započne težak posao i preuzme odgovornost.

Ostali sportovi 20.09.2018 | 22:15
Peruničić spreman za izazov: Šta je nama lako?
Nenad Peruničić sada će morati da opravda nadimak Terminator, koji je dobio dok je igrao u Španiji, jer se uhvatio teškog posla.

Imenovan je za novog selektora rukometne reprezentacije Srbije.

Peruničić je rekao da su pregovori oko klupe Srbije trajali gotovo tri godine, pre nego što ga je Rukometni savez i zvanično imenovao za selektora.

"Čast, ponos, odgovornost i izazov, to je ono što osećam u ovom trenutku. Sada je došao trenutak, želeo sam to", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Peruničić.

On je dodao da je svestan da ga čeka težak posao, ali da je spreman za novi posao.

"A, šta je nama lako, već duži niz godina? Svestan sam da je to naša realnost i tim pre je za mene izazov, a šta god da se dogodi spreman sam da preuzmem punu odgovornost", dodao je bivši reprezentativac koji će Srbiju predvoditi u januaru na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj u grupi sa selekcijama Francuske, Nemačke, Rusije, Brazila i Koreje.

On će zvanično na klupi prvi put sedeti krajem oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, kada su na programu mečevi sa Belgijom u Zrenjaninu i gostovanje Švajcarcima.

"Imam naravno već ideje kako će to sve da izgleda, a budući da je Ljubomir Obradović, koga izuzetno cenim, postavljen za koordinatora svih selekcija, neću se libiti da pitam za savet", naveo je Peruničić, koji će uprkos prihvatanju selektorske pozicije ostati trener Crvene zvezde, koju vodi od 2011. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar