Najava - LŠ: Fabrike golova!

Uz dužno poštovanje ostalim duelima, okršaj Redsa i Parižana predstavlja derbi prvog kola Lige šampiona, jer ne samo da su oba tima ostvarila maksimalan učinak u dosadašnjem toku nacionalnih prvenstava, već su uložila „tone“ novca u jačanje igračkog kadra.

Fudbal 18.09.2018 | 16:30
Najava - LŠ:  Fabrike golova!
Liverpul i Pari Sen Žermen – fabrike golova. Odmah na startu nove kampanje najeminentnijeg kontinentalnog klupskog takmičenja na programu je duel od koga „ide voda na usta“. Kada na Enfild budu stigli Sveci, a Tomas Tuhel bude stisnuo ruku Jirgenu Klopu, starom znancu, otpočeće bespoštedna borba na gol više. Drugačije Liverpul i PSŽ ne umeju... Uz dužno poštovanje ostalim duelima, okršaj Redsa i Parižana predstavlja derbi prvog kola Lige šampiona, jer ne samo da su oba tima ostvarila maksimalan učinak u dosadašnjem toku nacionalnih prvenstava, već su uložila „tone“ novca u jačanje igračkog kadra i u svako takmičenje ulaze s najvišim ambicijama.

Liverpul je toliko nemilosrdan u Premijer ligi, da je ostvario najbolji start sezone od 1992. kada je osnovana Premijer liga. Redom su padali Vest Hem, Kristal Palas, Brajton i Lester, a poslednji je u subotu nemoćan bio Totenhem. Crveni su kao gosti slavili sa 2:1 na Vembliju i ostvarili pobedu koja im pumpa samopouzdanje pred nastavak izazova na svim frontovima. Klopov tim ove sezone trijumfuje sigurno i strpljivo, za šta je umnogome zaslužna defanzivna linija. Posle pet rundi u šampionatu, Redsi su primili samo dva gola, što je trenutno najbolji rezultat. Sada dolazi do izražaja angažovanje golmana Alisona, potom transfer Van Dajka minule zime, ali se i isplatila vera u Robertsona, Arnolda i Gomeza. Da ne pominjemo značajan doprinos Nabija Keite, koji je već na startu pokazao da vredi svaki milion evra uložen u njegovu kupovinu. Salah i Mane zauzeće svoje mesto u navali, ali se za Klopovu glavobolju pobrinuo Roberto Firmino, koji je protiv Totenhema povredio oko i izvesno neće biti u prvih 11.

Baš kao i četa sa Enfilda, i PSŽ šamara sve rivale u nacionalnom prvenstvu. Mada, to je očekivano s obzirom na to da je ubedljivo najkvalitetniji u Francuskoj i da nema pravog izazivača u trci za šampionsku titulu. Kaen, Gengan, Anže, Nim i ovog vikenda Sent Etjen predstavljali su zagrevanje za ozbiljnije rivale koje Svece čekaju u misiji koja ih najviše interesuje, evropsku krunu. Nejmar i Mbape se vraćaju u tim pošto ih je Tuhel čuvao za meč u Liverpulu, a imena poput Kavanija, Di Marije, Drakslera, Veratija, Tijaga Silve, Rabijoa, Bufona, Markinjosa, Danija Alvesa i ostalih dovoljan su pokazatelj da tim sa Parka prinčeva ima štofa za najsjajnije odelo i tron.

Biće ovo tek treći zvanični okršaj Liverpula i Pari Sen Žermena. Poslednji put snage su odmerili 1997. godine u okviru polufinala Kupa pobednika kupova. Najpre su Redsi slavili sa 2:0, ali su Sveci prošli u finale posle 3:0 u revanšu i kasnije bili poraženi od Barselone u borbi za pehar. S obzirom na napadačke mogućnosti oba tima, ovde treba očekivati gomilu golova...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar