U Red Bulu očekuju kaznu za Ferstapena u Sočiju!

Vozač Red Bula Maks Ferstapen najverovatnije će trku Formule 1 za Veliku nagradu Rusije početi sa začelja.

Ostali sportovi 20.09.2018 | 12:30
U Red Bulu očekuju kaznu za Ferstapena u Sočiju!
Razlog je taj što će na njegovom bolidu biti zamenjen motor, posle brojnih problema u prošloj trci u Singapuru.

Ferstapen je u nedelju osvojio drugo mesto u Singapuru, ali će za narednu trku vratiti stariji motor, zbog čega će biti kažnjen, pa u ekipi ne očekuju od njega dobar rezultat u Sočiju, 30. septembra.

"Soči će biti trka koju ćemo brzo zaboraviti. Mislim da ćemo tamo najverovatnije početi sa začelja. Ali, posle toga nas čekaju dobre trke", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner, preneo je Skaj. 

On je istakao trku u Meksiku, na kojoj je Ferstapen pobedio prošle godine. Do kraja šampionata ostalo je još šest trka. 

Tokom trke u Singapuru Ferstapen se požalio na probleme sa motorom, ali je uspeo iza sebe da ostavi Sebastijana Fetela iz Ferarija, nakon što je izbio ispred njega po izlasku iz boksa. Pre toga, njegov bolid se gotovo zaustavio u boksu. 

"Mislim da smo ostvarili najbolji rezultat uz probleme koje smo imali sa motorom. Bio sam srećan kada je 'sejfti kar' izašao pošto sam se skoro zaustavio na stazi, čak ni odlazak u boks nije prošao dobro. Ne znam koja staza će ispasti dobra. Možda u Meksiku. Mnogo gubimo na ravnom i ne očekujem da će biti kao prošle godine, ali nikad se ne zna", rekao je Ferstapen. 

On je prošle godine u Sočiju zauzeo peto mesto, ali je trka tada vožena u aprilu, a sada je na programu krajem septembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar