PL: Brajton se izvukao u nadoknadi!

Nisu pomogli ni Hojbjergov hitac s 30 metara, ni magični Mekarti! Sautempton imao dva gola prednosti, ali na kraju predao jedan bod gostima.  Drama ponedeljkom uveče: Brajton je opet uspeo! Penal u nadoknadi vremena odlučio je poslednji meč 5. kola Premijer lige. Žilavi gosti su se opet "vratili iz mrtvih".

Fudbal 17.09.2018 | 23:45
PL: Brajton se izvukao u nadoknadi!
Sautempton je vodio 2:0 u 65. minutu, ali to nije bilo dovoljno da veče prođe mirno na "Sent Meriju".

Danski vezista Pjer Emil Hojberg doveo je "svece" u vođstvo u 35. minutu, Dani Ings je iz penala povećao na 2:0 posle očiglednog faula Gaetana Bonga na njemu...

Ipak, ni tu nije bio kraj!

Sautempton - Brajton 2:2 (0:0)

Samo dva minuta kasnije gosti su "otvorili" meč pogotkom Šejna Dafija posle veoma loše reakcije ekipe Marka Hjuza posle prekida. Štoper Brajtona je dobio previše prostora i to je iskoristio da pogodi.

Dok se bližio kraj tenzija je rasla, a gosti su "iščupali" bod takođe udarcem sa bele tačke. Strelac je bio Glen Marej, a penalu je prethodilo guranje Džejms Vard Prausa u duelu sa Dafijem. Utisak je da je faul možda dosuđen i prestrogo, ali je kontakt ipak postojao, pa će biti polemike.

Brajton je tako uradio isto što i pre septembarske pauze, kada se i protiv Fulama vratio iz minusa od dva gola i išćupao bod.

Definitivno ne bi trebalo otpisivati upornu ekipu Krisa Hjutona!

Nadali su se navijači Sautemptona da će konačno videti pobedu na svom Sent Merizu, ali ostavljeni su na ledu, iako su njihovi Sveci imali dva gola viška u odnosu na Brajton! Nije se predao Brajton i to se na kraju isplatilo. Sa krajnjeg juga Ostrva Galebovi su odneli veliki bod u pravoj drami i odličnoj fudbalskoj predstavi 2:2 (1:0).

Ostade Sautempton bez toliko čekane pobede na svom terenu, iako je imao dva gola prednosti. Nije se predavala ekipa Krisa Hjutona ni kada je Pjer Hojbjerg lansirao raketu sa 30 metara, ni kada je golmanMekarti očarao mrežu. Na kraju je nerešen ishod možda i najrealniji, s obzirom na sve viđeno na Sent Merizu.

A, mogao je Sautempton lako da upiše novu recku posle onog brejka na gostovanju Kristal Palasu uoči reprezentativne pauze. I sve je upućivalo da će biti tako. Sautempton je bio konkretniji, dinamičniji, jači, što je brzo materijalizovao i to u obliku fantastičnog pogotka danskog veziste. Zategao je praćku i opalio hitac kakav može da posluži fizičarima u raznim eksperimentima. Metju Rajan je tu bio samo pomoćno sredstvo da se ulepša Hojbjergov gol.

Nastavio je Sautempon da korača istim putem i dominira utakmicom, ali bez efekta. I tako je bilo sve do 65. minuta, kada je Dani Ings prvo izvukao jedanaesterac, a onda i postigao gol za velikih 2:0. Ispostavilo se, doduše, da to nije bilo dovoljno za Sautempton.

Brajton je prepolovio minus već u sledećem napadu preko Šejna Dafija, na asistenciju Entonija Nokerta. To je bio samo uvod u dramu koja je viđena u samoj završnici. Prvo je Lokadija propustio veliku šansu da zatrese mrežu i na tom putu se isprečio sjajni Mekarti, ali je nedugo zatim i Brajton dobio jedanaesterac.Džejms Vard Prauz bio je pregrub, faulirao je Dafija i tako omogućio Glenu Mariju da utiša Sent Meriz.

Utakmica je završena sjajnim pokušajem Rajana Bertranda iz slobodnog udarca, ali je Rajan bio na visini zadatka.

Odličan meč za kraj ove runde Premijer lige...

PREMIJER LIGA - 5. kolo

Subota
Totenhem - Liverpul 1:2 (0:1)
/Lamela 90+3 - Vajnaldum 39, Firmino 54/

Njukals - Arsenal 1:2 (0:0)
/Klark 901+ - Džaka 49, Ozil 58/

Čelsi - Kardif 4:1 (2:1)
/Azar 34, 44, 81, Vilijan 83 - Bamba 16/

Mančester Siti - Fulam 3:0 (2:0)
/Sane 2, David Silva 21, Sterling 47/

Bornmut - Lester 4:2 (3:0)
/Frejzer 19, 37, King 41pen, Smit 81 - Medison 88pen, Olbrajton 90/ 

Hadersfild - Kristal Palas 0:1 (0:1)
/Zaha 38/

Votford - Mančester Junajted 1:2 (0:2)
/Grej 65 - Lukaku 35, Smoling 38/

Nedelja
Vulverhempton - Barnli 1:0 (1:0)
/Himenez 61/

Everton - Vest Hem 1:3 (1:2)
/Sigurdson 45+2 - Jarmolenko 11, 31, Arnautović 61/

Ponedeljak

Sautempton - Brajton 2:1 (1:0)
/Hojberg 35, Ings 65 – Dafi 67/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar