Šok! Todorović pokidao prednje ukrštene ligamente!

Udarac za Srbiju: Todorović propušta celu sezonu! Srpski košarkaš iz redova Mursije Dejan Todorović doživeo je najtežu sportsku povredu zbog čega će van terena biti devet meseci. Srpski reprezentativac već operisan!

Košarka 18.09.2018 | 14:30
Šok! Todorović pokidao prednje ukrštene ligamente!
Veliki peh za Srbiju.

Srpski reprezentativac Dejan Todorović moraće na dugu pauzu, posle najteže sportske povrede koju je doživeo u pripremnoj utakmici Mursije protiv Huventuda.

On je prilikom doskoka pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, a nakon što je otok splasnuo, obavljena je hiruruška intervencija.

Todorovića očekuje duga pauza i najverovatnije će propustiti celu sezonu. Očekuje se da će van terena biti devet meseci.

Todorović je nastupao za reprezentaciju Srbije u svim "prozorima" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izuzev na meču sa Austrijom i na poslednjim duelima u septembru, protiv Grčke i Estonije.

Te utakmice propustio je u dogovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem, koji je računao na njega za sledeća dva okupljanja nacionalnog tima.

Srpski košarkaš najbolju partiju za Srbiju pružio je na meču protiv Gruzije u Tbilisiju, kada je postigao 24 poena, uz pet skokova i šest asistencija, i ostvario indeks korisnosti 34. U proseku je nastupajući za "orlove" ostvarivao 12 poena po meču.

Todorović je tako postao drugi reprezentativac Srbije koji je doživeo tešku povredu ligamenata kolena i na kojeg selektor neće moći da računa do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, posle Milana Mačvana, koji se povredio početkom septembra, takođe na pripremnom meču Bajerna.

Srbija je zanemela posle nove teške povrede Milana Mačvana. Samo dve nedelje pošto se vratio treninzima kapitenu košarkaške reprezentacije Srbije ponovo su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena, zbog čega je ceo tim košarkaške reprezentacije ostao u velikom šoku. Nažalost, samo nekoliko dana posle velikog peha iskusnog krilnog centra srpski nacionalni tim pogodila je nova teška povreda. Ovog puta isti problem zadesio je i Dejana Todorovića...

Nagovestio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević još na konferenciji za medije posle trijumfa nad Estonijom da stvari ne izgledaju dobro, a pregled magnetnom rezonancom potvrdio je najcrnje slutnje -Todorović je postao žrtva najteže povrede modernog sporta. Specijalistički pregled magnetnom rezonancom razrešio je sve dileme... Čim je otok na levom kolenu splasnuo, utvrđeno je da su stradali ligamenti i da je sezona za njega gotovo sigurno završena. 

On je već u ponedeljak operisan i sada mu predstoji pauza od oko devet meseci. 

Dejan Todorović se povredio u pripremnom meču protiv Huventuda u subotu. Sve se dogodilo posle lošeg doskoka, kada je koleno samo klecnulo. Todorović se odmah uhvatio za levo koleno i već tada bilo je jasno da mu preti ono najgore... Postojala je minimalna šansa da je povreda manje štete, ali su doktori rekli svoje.

Dejan Todorović je u kvalifikacijama za Mundobasket bio među najboljim igračima Srbije i beležio je blizu 12 poena u proseku. Nije se odazvao na septembarske pripreme sa državnim timom jer Mursija nije želela da ga pusti do 10. septembra, pa je u stručnom štabu Srbije odlučeno da Todorović nastavi pripreme za novu sezonu. Bilo je planirano da bude jedna od vodećih figura tima u poslednja dva reprezentativna okupljanja tokom kvalifikacija.

Brzo oporavak, Dejane!

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar