ITA: Nije greška - Spal je drugi na tabeli!

SPAL je drugi, slatka osveta Petanje! SPAL je zabilježio i treću pobjedu ove sezone i vratio se na drugu poziciju na tabeli Serije A! Šta uradi Petanja svojoj Atalanti. . .  Dva šamara za pad u još dublju krizu, Spal uzeo tri velika boda!

Fudbal 17.09.2018 | 23:24
ITA: Nije greška - Spal je drugi na tabeli!
Minimalan poraz u Torinu prije reprezentativne pauze nije previše uzdrmao izabranike Leonarda Semplićija, koji su u posljednjoj utakmici četvrtog kola Serije A, treći put ove sezone osvojili cijeli plijen i stigli do drugog mjesta na tabeli.

Ovog puta, pognute glave stadion "Paolo Maca" napustila je Atalanta, koju je "potopio" njen bivši napadač Andrea Petanja, dvostruki strijelac, 

SPAL - ATALANTA 2:0 (0:0)

U prvom dijelu susreta u Ferari najbolju priliku kreirao je Petanja, koji je bio jako motivisan protiv svog bivšeg kluba iz Bergama, međutim, njegov udarac iz kaznenog prostora odbranio je Pierluiđi Golini.

Snažni centarfor, koji je ponikao u fudbalskoj školi Milana, stigao je ovog ljeta na pozajmicu za tri miliona evra, a ukoliko SPAL na kraju sezone izbori opstanak, moraće da uplati još 12 miliona evra, što će biti rekordni transfer u istoriji kluba.

Čuvar mreže Atalante takođe je odlično reagovao na udarac glavom Felipea u 50. minutu, ali ništa nije mogao s obzirom da se lopta odbila do Petanje, koji je sa dva metra zakucao pod prečku - 1:0.

Samo šest minuta kasnije, Petanja je povisio na 2:0 , očigledno poručivši bivšem klubu da su "debelo" pogriješili što su ga proslijedili u SPAL - 2:0.

Probao je Đanpjero Gasperini da izmjenama trgne svoju ekipu, ali do kraja se rezultat nije promijenio i Atalanta je upisala drugi uzastopni poraz. 

Možda će neko pomisliti kako ga oči varaju, ali nije greška - Spal živi san, Spal je na deobi drugog mesta na tabeli Serije A posle nepuna četiri kola!

Fudbaleri Spala slavili su i treći put ove sezone, a posle dve minimalne pobede (Bolonja, Parma) i isto takvog poraza (Torino), ekipa Leonarda Semplićija uzela je meru i Atalanti - 2:0 (0:0). Zapamtiće svi u timu iz Bergama svog Andreu Petanju, koji je preko Spala poručio stručnom štabu kluba iz kojeg je otišao na pozajmicu da je ipak napravljena velika greška. Mladi napadač ne samo da je bio igrač utakmice, on je sa dva pogotka bukvalno presudio svojoj Atalanti i zbog toga je na kraju utakmice dobio velike ovacije i aplauze publike, ali i kompletnog Spalovog tima. 

Atalantina kriza sada je ozbiljna stvar, jer ni u trećoj uzastopnoj utakmici nema pobede, a već dva meča nema ni boda. Može Atalanta da se pohvali kako ima vrlo efikasan napad (sedam golova), ali dosta će se pričati o odbrani, kroz koju duvaju jaki vetrovi. To je Petanja znao da iskoristi i kazni. Punih sat vremena dva tima su opipavala puls i igrala dosta oprezno, ali je onda Petanja iskoristio petominutni sumrak gostiju iz Bergama i rešio utakmicu. Prvo nakon što se našao na pravom mestu u najbitnijem trenutku i zatresao mrežu posle gužve, a onda je dobio i malu pomoć Rafaela Toloja, koji je nekoliko minuta kasnije skrenuo njegov šut i tako prevario nemoćnog Golinija.

Imao je Josip Iličić u nadoknadi vremena priliku da posle slobodnog udarca s ivice kaznenog prostora vrati dramu utakmici, ali je njegov brz hitac po zemlji završio tik pored leve stative... Nije ovo početak sezone kakvom su se nadali u Atalanti posle dve odlične sezone...

SERIJA A, ČETVRTO KOLO

SPAL - Atalanta 2:0 (0:0)
/Petanja 50, 56/

Igrano u nedjelju

Roma - Kjevo 2:2 (2:0)
/El Šaravi 10, Kristante 30 - Birsa 52, Stepinski 83/

Đenova - Bolonja 1:0 (0:0)
/Pjatek 69/

Juventus - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Ronaldo 50, 65 - Bubakar 90+1/

Udineze - Torino 1:1 (1:0)
/De Paul 24 - Meite 49/

Empoli - Lacio 0:1 (0:0)
/Parolo 47/

Kaljari - Milan 1:1 (1:0)
/Žoao Pedro 4 - Iguain 56/

Igrano u subotu

Inter - Parma 0:1 (0:0)
/Dimarko 79/

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Insinje 79/

Frozinone - Sampdorija 0:5 (0:1)
/Kvaljarela 10, Kaprari 47, Defrel 54, 86, Kovnacki 83 penal/

TABELA: Juventus 12, SPAL 9, Napoli 9, Sasuolo 7, Sampdorija 6, Fiorentina (-1) 6,  Đenova (-1) 6, Roma 5, Udineze 5, Torino 5, Atalanta (-1) 4, Inter 4, Empoli (-1) 4, Parma 4, Kaljari (-1) 4, Milan (-2) 3, Lacio (-1) 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -1

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar