Dodir sudbine: Karlo, ovdje si postao gospodar LŠ!

Italijani pred dolazak Napolija posvećuju veliku pažnju kultnoj utakmici Milana i Crvene zvezde.

Fudbal 17.09.2018 | 22:00
Dodir sudbine: Karlo, ovdje si postao gospodar LŠ!
Italijanski mediji posvećuju veliki prostor gostovanju Napolija u Beogradu u prvom kolu Lige šampiona. Dolazak Karla Ančelotija podsetio je pojedine italijanske kolege da je “veliki Milan” rođen u beogradskoj magli jedne novembarske noći pre 30 godina i da je interesantna koincidencija da nova avanturaAnčelotija, koji je bio deo tog Milana, počinje upravo na “Marakani“.

Korijere delo Sport u tekstu pod naslovom “Karlo, gospodar Lige šampiona” podseća da je trijumfalna karijera Karla Ančelotija u najprestižnijem klupskom takmičenju počela upravo na beogradskoj “Marakani“, pre 30 godina, jedne jesenje večeri, kada je magla spasila moćni Milan protiv Crvene Zvezde.

“Magla je bila dodir sudbine koji je odredio budućnost Ančelotija i Milana. Bela zavesa koja se spustila na Marakanu transformisala je siguran poraz i ispadanje iz Lige šampiona u otvaranje novog ciklusa u kojem su Rosoneri osvojili pet naslova prvaka Evrope i odigrali još tri finala. Sada se očekuje da Ančeloti, na istom stadionu i protiv istog protivnika, otvori novi ciklus Napolija u Ligi šampiona”, piše milanski dnevnik.

Korijere, na osnovu statističkih podataka i karijere Ančelotija, zaključuje da je Liga šampiona prirodni dom Karleta. Takmičenje u kojem on pruža najviše. Dodaje i da je ta evropska, planetarna dimenzija, ono što je neophodno Napoliju da napravi kvalitativni pomak u svom razvoju.

“Dobrodošao svojoj kući koja ima prozor na Marakani”, poželeo je na kraju Korijere s tim rečima novuAnčelotijevu avanturu u Ligi šampiona.

Gazeta se fokusirala na promene koje je Ančeloti uneo u igru Napolija i činjenicu da za razliku odMauricija Sarija koji nije menjao ni tim, ni formacijsku postavku, ni stil igre, Ančeloti proba različite igrače, menja im uloge i menja formacije čak i tokom utakmice, od 4-3-3 do 4-4-2.

Za razlliku od meča protiv Fjorentine na kojem smo videli Napoli u “starinskoj” formaciji 4-4-2 (Lorenco Insinje igrao povučenije, u vezi), protiv Crvene Zvezde Ančeloti je orjentisan da se vrati na sastav 4-3-3. U tim bi trebalo da se vrati Raul Albiol umesto našeg Nikole Maksimovića, a Arkadijuš Milik bi trebalo da počne meč od prvog minuta dok bi Dris Mertens čekao svoju šansu na klupi. Po informacijama Gazetesutra će na stadion “Rajka Mitića“ istrčati sledeći sastav u postavci 4-3-3: Ospina – Hisaj, Albiol, Kulibali, Mario Rui – Alan, Hamšik, Zjelinski  -Kaljehon, Milik, Insinje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar