LŠ: Tandem Boaći i Ben - nije prvi put!

Jeste reprezentativac Gane otišao u zimskom prelaznom roku, ali ih je Vladan Milojević već upario.

Fudbal 18.09.2018 | 16:45
LŠ: Tandem Boaći i Ben - nije prvi put!
Prvi je nosio Crvenu zvezdu u prošlosezonskim kvalifikacijama za Ligu Evrope. Drugi je pak stavio autorski pečat na ovogodišnji sjaj crveno-belih tokom letnjih meseci i konačni plasman u Ligu šampiona. Postigao je šest golova i bio najznačajniji igrač u ofanzivnom sistemu Vladana Milojevića.

A kako će Ričmond Boaći i El Fardu Ben delovati u tandemu? Navijači Crvene zvezde jedva čekaju da to vide, tim pre što će nekadašnji član Olimpijakosa prema svim najavama predstavljati „ispomoć“ popularnom Boćku. Protiv Napolija bi ponovo mogao da u centrali i pokaže da pored realizatorskih ima i plejmejkerske sposobnosti. Uostalom, setimo se samo meča u Trnavi i magične asistencije ka Nemanji Radonjiću.

Protiv Radnika iz Surdulice na delu je bio tandem Boaći - Marin. Delovali su kao da godinama igraju zajedno. Logika kaže da bi snažni napadač trebalo da se nađe na istim koordinatama i sa El Farduom Benom. Posebno, što večeras u crveno-belom dresu neće prvi put igrati zajedno.

Premijeru je taj tandem imao na zimskim pripremama u Antaliji protiv Dinama iz Bresta. Reprezentativac Komorskih Ostrva je tek pristigao u klub kao velika želja Vladana Milojevića i zauzeo mesto na krilu. Napad crveno-belih predvodio je Ričmond Boaći, ali je tih dana čekao inostrani angažman. Bio je tu i Gelor Kanga.

Ali je El Fardu Ben već počeo da uzima odgovornost i uticaj na sebe. Ostaće upamćeno da je Crvena zvezda prvo poluvreme provela na polovini ekipe iz Belorusije. Nije postigla gol, ali je dominirala, stvarala šanse i pogađala prečke. U nastvaku je izašao Boaći, a Ben je zajedno sa Lukom Adžićempotpisao drugi Zvezdin trijumf na pripremama u Beleku – 2:0.

Dakle, već su jedan drugom osetili igrački i karakterni puls. Iako su fudbaleri različitih profila, El Fardu Ben i Ričmond Boaći su prilično slični. Nekako sa strane deluje da nisu tipični stranci željni da u crveno-belom dresu bilduju statistiku. Posebno El Fardu Ben. Možda i zbog takve naravi je Vladan Milojević toliko želeo da ga dovede. Tokom prvih meseci Ben je delovao iz senke, ali je do sada uspeo da „napravi“ fascinantne brojke u Zvezdinom dresu. Na 28 zvaničnih mečeva postigao je 17 golova i upisao 11 asistencija.

Sve navedeno govori zašto navijači Crvene zvezde jedva čekaju da vide noviu tandem na delu. I što su ubeđeni da jedan drugome mogu mnogo, ali mnogo da pomognu. Posebno, što su i jedan i drugi taktički pismeni, što znaju da se kreću bez lopte i tako ostavljaju prostor saigračima.

Biće zanimljivo videti kako će to delovati protiv Napolija. A i  u buduće.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport, MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar