Milan opet razočarao, Gatuzo ljut i užasnut!

Leonardo i Maldini mu mere vreme! Trener Rosonera pod sve većim pritiskom. . .

Fudbal 19.09.2018 | 17:15
Milan opet razočarao, Gatuzo ljut i užasnut!
Bili su saigrači, osvajali trofeje zajedno, ali sada su poslodavac i zaposleni. Sa jedne sttrane PaoloMaldini i Leonardo kao funkcioneri, sa druge Đenaro Gatuzo kao trener Milana. Dugogodišnje prijateljstvo bi moglo da se završi otkazom aktuelnom strategu Milana ako se neke stavri ne poprave...

Situacija nije tolilo alarmantna, ali Gatuzo jeste pod pritiskom. Remi protiv Kaljarija je razočaravajuči ishod posle one velike i srećne pobede nad Romom. Očekivalo se da Milan na Sardiniji najavi povratak u formu i iskoristi kikseve nekih direktnih rivala, ali je razočarao odigravši samo 1:1.

Trener Gatuzo uopšte nije bio zadovoljan...

„Način na koji smo mi igrali prvih 20 minuta je bio sramotan. Kaljari je zaslužio da vodi 2:0, ponašanje na terenu nam je bilo užasno. To što smo se u drugom poluvremenu borili, nije dovoljno. Moj posao i posao ljudi u klubu je da ovim mladim momcima u ekipi nekako objasnimo koliko vrede jer oni toga očigledno nisu svesni. Nemaju na koga da se ljute što na kraju nisu pobedili. Trebalo je o tome da misle ranije“,aludirao je Gatuzo na promašene šanse Rosonera u finišu.

Jedna od dobrih stvari je što je Gonzalo Iguain postigao prvi gol u dersu Milana.

„Iguain je morao previše da se vraća po loptu jer nije dobijao kvalitetne pasove iz sredine. Moramo da igramo više pre njemu“.

Na pitanje da li je Milan u rangu Napolija, Intera i Rome, Gatuzo je odgovorio:

„Ako ne možemo da dobijemo ovakvu vrstu utakmice, onda je smešno govoriti kako smo mi neki tim za vrh tabele“.

Međutim, pored igračke, zamera se i trenerska krivica. Od letnjih pojačanja, samo Iguain igra u prvoj postavi. Leonardo i Maldini se s pravom pitaju zašto Gatuzo ne veruje više u Kaldaru, Kastiljeha, Laksala,Bakajoka... U dosadašnji tri kola, niko od njih nije bio starter.

U četvrtak Milan gostuje u Luskemburgu u Ligi Evrope. To je porilika da Gatuzo razigra neka pojačanja, a u nedelju protiv Atalante će biti na jako bitnom ispitu. Vermena nema baš mnogo jer senka AntonijaKontea već dve meseca lebdi nad njim...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar