Priča, LŠ - Porto: Tanka klupa i uvek laka grupa!

Ali to ne zanima njihove navijače koji žele minimum plasman u četvrtfinale Lige šampiona. . .

Fudbal 18.09.2018 | 09:45
Priča, LŠ - Porto: Tanka klupa i uvek laka grupa!
Svake godine kada krene grupna faza Lige šampiona Porto ima samo jedan cilj - da se nađe u osmini finala. Ni ove sezone se ta ambicija neće menjati, s tim što je pred šampinom Portuglije kao primaran zadatak sada postavljeno prvo mesto u grupi D, verovatno najslabijoj u celoj grupnoj fazi u kojoj se nalaze.

Njih, inače, žreb za grupnu fazu baš hoće. Samo pogledajte rivale u prethodnih nekoliko sezona i shvatićete da niko nema sreće kao Zmajevi.

Za razliku od uprave koja je zadovoljna žrebom, navijači Porta su razočarani što je njihov klub dobio neatraktivnu grupu u kojoj nema nijednog evropskog velikana. Naravno, poštovanje poritvnika se podrazumeva i na Dragau znaju da je u svakoj utakmici potrebno održati koncentraciju. Zato će igrati uvek sa istim ambicijama i žarom svaku utakmicu u grupnoj fazi i probati da zabeleže svih šest pobeda u grupi ako je to ikako moguće.

Porto je jedan od najvećih portugalskih klubova, pored čuvene Benfike i Sportinga. U poslednjih pet sezona osvojili su samo jednu šampionsku titulu, ali je za to vreme stasala jedna nova mlada ekipa puna kvalitetnih fudbalera. Radi se o zanimljivom miksu iskusnih i mladih igrača, a tokom leta klub je imao velikih finansijskih problema sa UEFA, pa nije mogao da investira kako se očekuje od kluba tako slavne istorije i dvostrukog šampiona Evrope.

Stigli su Eder Militao iz Sao Paula, Čensel Mbemba iz Njukasla i Rahedli Bazur iz Volfzburga, kao najzvučnija pojačanja, ali je ipak ubedljivo najveće pojačanje plavo-belih Zmajeva činjenica da su zadržali šampionski igrački kadar iz prethodne sezone.

Predvođeni sjajnim trenerom Seržom Konseisaom, nekadašnjim fudbalerom Porta, Intera, Lacija i selekcije Portugalije (koji se proslavio het-trikom protiv Nemaca na EURO 2000. godine), Zmajevi igraju napadački fudbal. Konseisao posebno voli da njegov tim dominira u posedu lopte, a najčešče napada preko krila, sa hitronogim Braimijem kao daleko najvažnijim fudbalerom u celom timu. Takođe, Porto se odlikuje snažnom odbranom i sredinom terena, a jedini problem mogla bi da bude “tanka” klupa.

Najbolji igrači Porta su Iker Kasiljas koji poseduje prebogato iskustvo, zatim Felipe, jedan od najboljih štopera u celoj portugalskoj ligi, zatim Meksikanac Ektor Erera, koji je pravi motor kompletne strategije Zmajeva i na kraju već pomenuti Braimi čija bi izuzetna tehnika mogla da bude veliki problem svim protivnicima u grupi D.

U odnosu na prošlu sezonu Porto se nije izmenio ni milimetar. Jedini problem sa kojim se fudbaleri sa Dragaoa suočavaju i ove sezone je nedostatak kvalitetnih opcija na klupi za rezerve i to je najslabiji deo ovog tima. Dobra stvar po Zmajeve je što nisu izgubili nijednog značajnog nosioca igre iz prošle godine pa je struktura tima ostala nepromenjena.

Tako će moći da probaju da ispune visoka očekivanja svojih navijača, a to je plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar