Povrede brinu Saleta, Jović i Lučić za Izrael?

Selektor Srbije najavio je da će za utakmice u novembarskom "prozoru" pokušati da obezbedi učešće bar nekih evroligaških igrača.

Košarka 19.09.2018 | 14:30
Povrede brinu Saleta, Jović i Lučić za Izrael?
Šanse da Srbija u septembru 2019. bude učesnik Svetskog kupa u Kini objektivno su porasle nakon prve dve utakmice druge faze kvalifikacija.

"Orlovi" su mogli i bolje od 1-1 u mečevima protiv Grčke i Estonije, ali im itekako odgovaraju 0-2 Izraela i 1-1 Gruzije, pri čemu su oba konkurenta za treće mesto u nedelju ispustila pobede u poslednjem sekundu.

Aktuelni olimpijski i vicešampioni sveta i Evrope zauzimaju treće mesto u grupi sa skorom 5-3, dok su Izrael i Gruzija na 3-5.

Zato će gostovanje Izraelu 30. novembra i duel sa Grčkom kod kuće 3. decembra imati karakter "meč lopti" za plasman na Mundobasket, a selektor Aleksandar Đorđević je posle pobede nad Estonijom u nedelju uveče pričao u kakvom bi sastavu Srbija mogla tada da nastupi.

"Brinu povrede nekih igrača, kao što je povreda Dejana Todorovića (koleno - prim. aut). Ostaje velika žal zbog toga što mu se dogodilo, kao i Mačvanu, sa kojim se čujemo svakodnevno. Brine i povreda Birčevića".

Đorđević je najavio da će se Košarkaški savez Srbije zahvaliti klubovima koji su pustili igrače za ovu akciju, kao i da neće odustati od evroligaških igrača u novembarskom "prozoru", iako se zna da je tokom klupske sezone vrlo teško obezbediti njihov nastup za reprezentaciju.

"Trudićemo se da iz klubova koji imaju uslova i sluha obezbedimo igrače za bar jednu od dve utakmice. Prva je u Izraelu, druga protiv Grčke u Beogradu, a obe su jako važne. Grčka i Nemačka su već sigurne, sada se vodi borba za treće mesto između nas, Gruzije i Izraela i zato će svaka sledeća utakmica biti izuzetno važna", naglasio je selektor.

Stefan Jović izjavio je da bi on i Vladimir Lučić možda mogli da zaigraju protiv Izraela, s obzirom na to da njihov klub, Bajern, dan pre te utakmice gostuje Makabiju, u okviru 10. kola Evrolige.

"Radujemo se toj mogućnosti i čekamo da vidimo šta će biti", rekao je za "Sportski žurnal" plejmejker nacionalnog tima.

Kvalifikacije se završavaju u februaru, kada su na rasporedu mečevi Estonija - Srbija i Srbija - Izrael.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar