Boaći priziva 23. maj 2009. godine: Napoli, Insinje i 6:2!

Napadač Crvene zvezde se u razgovoru za MONDO prisetio mlađih dana i duela sa predstojećim rivalom u Ligi šampiona.

Fudbal 18.09.2018 | 08:45
Boaći priziva 23. maj 2009. godine: Napoli, Insinje i 6:2!
Vratio se Ričmond Boaći u Crvenu zvezdu i odmah nastavio gde je stao. U prvom nastupu po dolasku iz Kine postigao je dva gola, upisao asistenciju i iznudio crveni karton golmanu gostiju.

Bilo je to u subotu protiv Radnika iz Surdulice, u utakmici 8. kola Superlige, koju su crveno-beli rešili ubedljivom pobedom 6:0.



Nije, međutim, napadač iz Gane vraćen samo da bi ponovo "rešetao" protivničke golmane na domaćoj sceni, već prvenstveno da bi pomogao ekipi u duelima sa Napolijem, Pari Sen Žermenom i Liverpulom u Ligi šampiona (koje ćete moći da gledate ekskluzivno na kanalima TV Arena Sport).

"Vratio sam se kući, među svoju crveno-belu porodicu, koja me je uvek volela i podržavala. Sjajno je biti ponovo ovde! Tim se nije mnogo promenio, mnogo je igrača koji su bili tu kada sam i otišao, a došli su neki novi sjajni momci i igrači. Mislim da imamo odličan tim i ove sezone", rekao je Boaći u uvodu razgovora za MONDO.

Da zaista veruje u kvalitet ekipe, potvrđuje i izjava o mogućnostima crveno-belih u elitnom takmičenju.

"Kada verujete u nešto, sve je moguće. Mi svi zajedno verujemo u naš tim. Mi smo ratnici i borićemo se do poslednjeg atoma snage. Uvek je važno imati velike ambicije",rekao je i dodao:

"Svi timovi koji su se kvalifikovali za Ligu šampiona imaju kvalitet. Imamo jake protivnike u grupi, ali ih se ne plašimo. Verujemo u sebe i sigurno ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici, a videćemo šta će biti na kraju".

Fudbalsko školovanje Ričmond Boaći je prošao u Italiji, odakle dolazi Zvezdin prvi rival - Napoli. Kao član omladinaca Đenove imao je priliku da se susretne sa Lorencom Insinjeom, jednim od najboljih igrača ekipe koju od ove sezone vodi slavni Karlo Anćeloti.

Bilo je to 23. maja 2009. u Kupu. Napoli je u prvoj utakmici pobedio 3:1 na svom terenu, ali je u revanšu viđena potpuno drugačija slika. Đenova je slavila 6:2, a strelac pogotka za 4:2 u 80. minutu bio je upravo Boaći.

"Igrao sam protiv Insinjea u Primaveri. Sećam se da sam sa Đenovom pobedio Napoli 6:2 i dao im gol, pa bih voleo da se to ponovi", priželjkuje napadač Crvene zvezde.

Crveno-beli su napravili odličnu uvertiru predstojećem duelu, pošto su u domaćem prvenstvu savladali Radnik 6:0, dok se Napoli namučio da savlada Fiorentinu (1:0). Klub sa juga Italije nije u formi iz prošle sezone, pa mnogi veruju da bi srpski šampion mogao da iznenadi.

"Napoli je dobar tim, jedan od najboljih u Italiji, koji ima mnogo talentovanih fudbalera. Kao i uvek, vredno se pripremamo za tu utakmicu, treniramo naporno i daćemo maksimum u pokušaju da dođemo do povoljnog rezultata pred našim navijačima. Siguran sam da će biti odlična utakmica".

Upravo ova utakmica, kao i gostovanje u Italiji 28. novembra, mogli bi da budu povratna karta Boaćiju na Apenine jednog dana.

"Kao fudbaler moraš stalno da budeš spreman za sledeći korak u karijeri i donosiš ispravne odluke koje će ti pomoći da napreduješ. Ja sam otvoren prema svakoj državi i ligi, ukoliko će odlazak tamo koristiti mojoj karijeri", iskren je nekadašnji fudbaler Đenove, Sasuola, Atalante i trećeligaša Latine, iz koje je prvi put i stigao u Zvezdu.

Dolazak podno Vezuva, svakako će biti prilika za susret sa nekim starim prijateljima.

"Imam mnogo prijatelja iz perioda provedenog u Italiji i sigurno će neki od njih doći na utakmicu u Napulju. Većina su fudbaleri, takođe, pa će i sami igrati za svoje klubove, ali svakako će biti mnogo lepo vratiti se u Italiju... Napoli ima dobre navijače, koji mnogo vole fudbal, ali na našem stadionu je atmosfera nešto posebno", podsetio je Boaći na spektakl koji se očekuje u utorak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar