ŠPA: "Podmornica" isplivala, kiks Sevilje!

Maksimovićev Hetafe srušio Sevilju! Fudbaleri Hetafea pobedili su Sevilju sa 2:0, u četvrtom kolu španske LaLige.  Viljareal upisao prvu pobedu ove sezone, a Espanjol jedini ovog vikenda osvojio tri boda na svom stadionu!

Fudbal 16.09.2018 | 23:28
ŠPA: "Podmornica" isplivala, kiks Sevilje!
Strelac je bio Anhel u trećem i 38. minutu.

Srpski fudbalski reprezentativac Nikola Maksimović igrao je celu utakmicu za Hetafe.

Hetafe je ostvario drugu pobedu i peti je na tabeli sa sedam bodova. Sevilja je 11. sa četiri. 

Alaves je prethodno kao gost sa 1:0 pobedio Valjadolid, dok je Espanjola pobedio Levante na svom terenu sa 1:0. 

Strelac je bio Serhio Garsija u 52. minutu. Espanjol je zabeležio drugu pobedu i sa sedam bodova zauzima četvrto mesto na tabeli LaLige. 

Levante ima četiri boda i na devetom je mestu.

Rekordna 83 miliona evra uložio je Viljareal tokom leta u dovođenje igrača, ali sezona nije počela kao što su se nadali na Madrigalu.

U prva tri kola, "Žuta podmornica" osvojila je samo jedan bod i nalazila se u zoni ispadanja. Pod imperativom pobede ekipa je otputovala u predgrađe Madrida i, na sreću po trenera Havija Kaljeha, uspela da savlada Leganes 1:0.

Gol odluke postigao je Karlos Baka u 65. minutu, posle centaršuta Migela Lajuna iz prekida.

Mnogo sreće imali su gosti u ovom meču, pošto u 49. minutu Gvido Karilo nije iskoristio penal, a ispromašivali su se domaći fudbaleri i u finišu utakmice. Imali su inicijativu većim delom meča, međutim, nisu uspeli da dođu do prve pobede, tako da ostaju na začelju sa samo jednim bodom.

U narednom kolu Leganes igra protiv Eibara u gostima, a Viljareal dočekuje Valensiju. Pre toga, "Žuta podmornica" igra u Ligi Evrope protiv Rendžersa, takođe kod kuće.

Lepim udarcem Serhija Garsije sa ivice kaznenog prostora u 52. minutu, Espanjol je kao domaćin savladao Levante 1:0 i stigao do visoke četvrte pozicije.

Alaves je golom u trećem minutu nadoknade kao gost savladao Valjadolid 1:0. Junak pobede kluba iz Vitorije bio je Ibai, koji je precizno šutirao na asistenciju Honija Rodrigeza. Do 80. minuta za goste je igrao Darko Brašanac.

Poslednji meč dana, Sevilja - Hetafe, protekao je u duhu čitavog četvrtog kola, u kome su domaće ekipe trijumfovale samo jednom, a gostujuće čak pet puta.

Iskusni napadač Anhel u prvom poluvremenu je dva puta matirao golmana Sevilje Tomaša Vaclika, ovog leta dovedenog iz Bazela, a učesnik Lige Evrope nije ni mogao da se nada boljem rezultatu, kada je za 100 minuta igre (nadoknada je u drugom poluvremenu trajala devet minuta) uputio samo jedan šut u okvir gola.

PRIMERA, 4. KOLO:

Leganes - Viljareal 0:1 (0:0)
/Baka 65/

Espanjol - Levante 1:0 (0:0)
/Garsija 52/

Valjadolid - Alaves 0:1 (0:0)
/Ibai 90+3/

Sevilja - Hetafe 0:2 (0:2)
/Anhel 3, 38/

odigrano u petak:

Rajo Valjekano - Ueska 0:1 (0:1)
/Imbula 29/

odigrano u subotu:

Atletiko Madrid - Eibar 1:1 (0:0)
/Moreno 90+3 - Enrik 87/

Real Sosijedad - Barselona 1:2 (1:0)
/Elustondo 12 - Suarez 63, Dembele 66/

Valensija - Betis 0:0

Atletik Bilbao - Real Madrid 1:1 (1:0)
/Muniain 33 - Isko 64/

u ponedeljak:

Đirona - Selta 21.00

TABELA: Barselona 12, Real 10, Selta (-1) 7, Espanjol 7, Hetafe 7, Alaves 7, Atletik B. (-1) 5, Atletiko M. 5, Betis 5, Levante 4, Sevilja 4, Sosijedad 4, Viljareal 4, Eibar 4, Đirona (-1) 4, Ueska 4, Valensija 3, Rajo Valjekano (-1) 3, Valjadolid 2, Leganes 1.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar