SLS: Čukarički slavio na "krovu", Napredak u Kuli!

Fudbaleri Čukaričkog posle preokreta pobedili su na gostovanju Voždovac 3:1, dok je Napredak u Kuli savladao subotički Spartak 1:0 u 8. kolu Superlige Srbije.

Fudbal 17.09.2018 | 09:00
SLS: Čukarički slavio na "krovu", Napredak u Kuli!
Voždovac je poveo preko Andrije Lukovića iz penala, ali su gosti sa Banovog brda u drugom poluvremenu nadoknadili zaostatak

Golovima Miroslava Bogosavca, Borisa Kopitovića i Marka Docića učvrstili su se u vrhu tabele.

Napretku je trijumf nakon četiri vezana remija doneo Aleksa Vukanović pogotkom već u 2. minutu. 

Bogosavac sačuvao Čuku, pa je poveo u preokret! "Brđani" na krovu tržnog centra pobedili u malom gradskom derbiju. Levi bek u prvom planu.

Čukarički je u dobrom ritmu i posle pauze.

Ekipa Sima Krunića pobedila je na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici i vratila se posle nekoliko sati u četiri najuspešnije ekipe na tabeli.

VOŽDOVAC - ČUKARIČKI 1:3 (1:0)

"Zmajevi" su poveli prvim golom Andrije Lukovića u sezoni, iz penala u 39. minutu, a potom su propustili nekoliko prilika da dupliraju prednost u šansama koje nisu iskoristili Borko Duronjić i Filip Stuparević. Pri drugoj velikoj prilici "brđane" je spasao odlični Miroslav Bogosavac, koji je zablistao u nastavku meča.

Levi bek mlade reprezentacije Srbije izbacio je loptu praktično sa gol crte, pa na drugoj strani u 59. minutu pogodio glavom, na odličan centaršut Miladina Stevanovića sa desne strane.

Bio je to početak velikog preokreta!

Oko četvrt časa kasnije, u 73. minutu, kapiten "brđana" Marko Docić odlično je centrirao sa desne strane, iz slobodnog udarca, a lopta je posle dugog leta padala kraj "druge" stative. Boris Kopitović je utrčao neometan u kazneni prostor i poslao loptu u gol, sa sličnog mesta odakle je precizan bio i Bogosavac.

Voždovčani su gledali kako im i drugi defanzivac gostiju zadaje udarac i od toga se nisu oporavili.

Iako je i Samjuel Ovusu imao dobru šansu, konačnih "1:3" postavio je Docić, udarcem iz penala koji je skrivio Nikola Mikić. Iskusni štoper srušio je u šesnaestercu mladog Slobodana Tedića (2000. godište), posle greške golmana Voždovčana, Marka Ilića.

Kapiten Čuke poslao je loptu šutem u gornji levi ugao i definitivno potvrdio pobedu ekipe zadovoljnog Sima. Krunića.

"Ništa nismo mogli u poluvremenu nego da se smirimo. Da nas ne poremeti taj penal. Gubili smo 0:1 i morali smo da se vratimo. Čestitao bih igračima na borbi, kao i Voždovcu na fer i korektnoj igri. Čestitam igračima, ostavili smo srce na terenu", rekao je Krunić posle meča za TV Arena sport.

Šef struke Voždovčana Branko Vojinović ukazao je na greške svog tima.

"Mislim da su se ključni momenti dogodili na '1:0'. Imali smo tri izvanredne šanse, veoma lako rešive, ali to nismo uradili i protivnik nas je kaznio stvarima za koje smo znali, a nismo uradili kako bi trebalo. Drugi gol nas je presekao, a treći dotukao. Nismo zaslužili poraz, ali to je fudbal. Ekipa je odigrala sasvim solidno, nismo u prvim minutima nastavka uradili šta smo morali i epilog je kazna", izjavio je on.

Čukarički je trijumfom ostao među četiri najbolje ekipe na tabeli i ima 15 poena u svom zbiru, dok je Voždovac 12. sa osam osvojenih poena u isto toliko utakmica.

Napredak u Kuli prekinuo niz. Kruševljani savladali Spartak u pretposlednjoj utakmici 8. kola Superlige.

Pogodak Alekse Vukanovića već u 2. minutu ispostavio se kao dovoljan da bude rešeno pitanje pobednika u duelu Spartaka i Napretka.

Formalno gosti iz Kruševca, pošto Subotičani zbog renoviranja svog stadiona kao domaćini igraju u Kuli, slavili su 1:0 i prekinuli niz od četiri uzastopna remija, čime su došli do šestog mesta na tabeli.

Spartak je ostao na 14. mestu sa tri boda manje od današnjeg rivala, ali i utakmicom više. Veliki posao čeka nedavnog učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope u nastavku sezone...

SUPERLIGA, 8. kolo:

Spartak - Napredak 0:1 (0:1)
/Vukanović 2/

Voždovac - Čukarički 1:3 (1:0)
/Luković 39'p - Bogosavac 59', Kopitović 73', Docić 82'/

Radnički - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Bondarenko 85'/

Crvena zvezda - Radnik 6:0 (2:0)
/Boaći 33, 62, Marin 41, Kafu 52. Čaišić 73, Stojiljković 81/

Dinamo - Rad 0:1 (0:0)
/Šipčić 90/

Mačva - Zemun 0:2 (0:1)
/Kukuličić 45+1, 62/

OFK Bačka - Mladost 0:2 (0:2)
/Tumbasević 49, Pejović 78/

Proleter - Partizan 0:1 (0:1)
/Rikardo 13/

TABELA: Crvena zvezda (-1) 21, Radnički 17, Partizan (-1) 16, Čukarički 15, Mladost 15, Rad (-1) 10, Mačva 10, Napredak (-1) 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Voždovac 8, Zemun 8, Bačka 8, Radnik 7, Spartak 7, Dinamo 3 boda.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar