ITA: "Azuri", ovo je ipak Serija A! Milanu samo bod!

"Pipita" odgovorio Ronaldu, Milanu samo bod! U danu kada je Kristijano Ronaldo postigao svoja prva dva pogotka za Juventus, Gonzalo Iguain postigao je prvenac za Milan. Ali to nije bilo dovoljno "rosonerima“ za trijumf na Sardiniji. Sergej bez učinka, druga pobeda zaredom za Lacio! Fudbaleri Lacija pobedili su Empoli u gostima sa 1:0, u četvrtom kolu italijanskog prvenstva.  Lacio savladao u gostima Empoli, koji je prije početka nove sezone Serije A imao niz od 28 mečeva bez poraza. Strakoša spasio Rimljane u posljednjoj sekundi.

Fudbal 16.09.2018 | 23:42
ITA: "Azuri", ovo je ipak Serija A! Milanu samo bod!
Strelac je bio Marko Parolo u 47. minutu.

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić igrao je do 67. minuta, dok je Dušan Basta bio na klupi.

Lacio je ostvario dve uzastopne pobede i osmi je na tabeli Serije A sa šest bodova, dva više od Empolija. 

Pod vođstvom Aurelija Andreacolija ekipa Empolija je igrala sjajno u Seriji B i izborila plasman u najviši rang, međutim, sada su se stvari promijenile.

Počeo je Empoli dobro, savladao je Kaljari na otvaranju sezone, a onda su uslijedili poraz, remi, pa opet poraz, odnosno ono na šta njegovi navijači nisu navikli.

Ovaj posljednji poraz popularni "Azuri" su doživjeli u nedjelju poslijepodne od Lacija, koji je slavio minimalnim rezultatom zahvaljujući pogotku Marka Parola.

Italijan može na svom prvom golu u sezoni da zahvali srpsko-bosanskoj kombinaciji. Milinković-Savić proigrao je Lulića na boku, bh. reprezentativac je ubacio, a Parolo sa pet metara samo pospremio loptu u mrežu. Igrao se 47. minut.

Prethodno smo vidjeli nekoliko dobrih prilika, Strakoša je skinuo pokušaj Akve, a potom je Zajc šutirao preko gola.

Bilo je šansi na drugoj strani, a u dva navrata u prvom planu se našao Sergej Milinković-Savić, prvo je sa distance šutirao pored gola, a potom je njego pokušaj petom golman odbio u korner.

Empoli je u nastavku dominirao, a prava drama viđena je u posljednjim minutama utakmice. Korea je mogao da riješi pitanje pobjednika minut prije kraja, ali je pogodio stativu, a potom je i Imobile bio zamalo neprecizan.

Sve to mogao je kazni Kaputo, ali je bukvalno u posljednjoj sekundi meča njegov udarac sa samo tri meta nogom odbranio Strakoša i sačuvao Laciju sva tri boda.

Laciju je tako ponovo bio dovoljan jedan pogodak za trijumf, a ukupno su na četiri meča postigli samo tri gola.

"Pipita" odgovorio Ronaldu, Milanu samo bod! U danu kada je Kristijano Ronaldo postigao svoja prva dva pogotka za Juventus, Gonzalo Iguain postigao je prvenac za Milan. Ali to nije bilo dovoljno "rosonerima“ za trijumf na Sardiniji.

Juventus je u nedjelju savladao Sasuolo 2:1 zahvaljujući raspoloženom Kristijanu Ronaldu koji je postigao oba gola u Torinu.

Pet i po časova kasnije i 900 kilometara južnije još jedna velika zvijezda italijanske Serije A konačno je proradila.

Gonzalo Iguain postigao je prvenac u dresu Milana na Sardenja Areni u Kaljariju i tako spasio svoj tim tek drugog poraza u posljednjih 20 godina protiv crveno-plavih na Sardiniji.

Kaljari i Milan remizirali su 1:1 u meču u kojima su i jedni i drugi "krvavo" zaradili ovaj bod.

Domaćim fudbalerima pripalo je prvo poluvrijeme, a trebalo im je samo četiri minute da Donarumu. Doduše, i dva pokušaja. Pavoleti je nakon odličnog dubinskog dodavanja pogodio stativu, ali se lopta odbila do Žoaa Pedra koji dovodi Kaljari u vođstvo.

Kaljari je odigrao vrlo dobro prvih 45 minuta i otišao na odmor sa tom prednošću, prvenstveno zahvaljujući Bonaventuri, koji je u 27. minutu promašio „zicer“ i sa pet metara poslao loptu preko gola.

Očekivani pritisak Milana uslijedio je u nastavku i poslije deset minuta odbrana Kaljari je popustila.

Grešku defanzivaca domaćih, ali i pomalo bespotrebno istrčavanje golmana Kranja kaznio je rutinski Iguain i tako postigao svoj prvenac od dolaska iz Juventusa.

Mogao je Argentinac da se izjednači sa Ronaldom, međutim, njegov pokušaj glavom u sudijskoj nadoknadi završio je pored gola.

"Rosoneri“ će imati za čim da žele poslije ovog remija, jer su imali još nekoliko izglednih prilika, prvenstveno preko Susa, međutim Španac nije uspio da zatrese mrežu.

Ekipa Đenara Gatuza poslije poraza i pobjede upisala je i remi i ostala na četiri osvojena boda i sa utakmicom manje. Sudeći prema uvodnim mečevima, mogla bi ovo biti još jedna stresna sezona za "Rina“.

SERIJA A, ČETVRTO KOLO

Roma - Kjevo 2:2 (2:0)

/El Šaravi 10, Kristante 30 - Birsa 52, Stepinski 83/

Đenova - Bolonja 1:0 (0:0)

/Pjatek 69/

Juventus - Sasuolo 2:1 (0:0)

/Ronaldo 50, 65 - Bubakar 90+1/

Udineze - Torino 1:1 (1:0)

/De Paul 24 - Meite 49/

Empoli - Lacio 0:1 (0:0)

/Parolo 47/

Kaljari - Milan 1:1 (1:0)

/Žoao Pedro 4 – Iguain 56/

Ponedjeljak

SPAL - Atalanta (20.30)

Igrano u subotu

Inter - Parma 0:1 (0:0)

/Dimarko 79/

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)

/Insinje 79/

Frozinone - Sampdorija 0:5 (0:1)

/Kvaljarela 10, Kaprari 47, Defrel 54, 86, Kovnacki 83 penal/

TABELA: Juventus 12, Napoli 9, Sasuolo 7, Sampdorija 6, Fiorentina (-1) 6, SPAL (-1) 6, Đenova (-1) 6, Lacio 6, Roma 5, Udineze 5, Torino 5, Kaljari 5, Atalanta (-1) 4, Inter 4, Milan (-1) 4, Empoli 4, Parma 4, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -1

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar