DK: Ćorić spriječio kolaps Hrvata! U finalu su!

Amerikanci u Zadru stigli od 2:0 do 2:2, Tijafo je u odlučujućoj partiji vodio 2:1 u setovima, ali u finale Dejvis kupa ipak se plasirao domaćin.

Tenis 16.09.2018 | 23:14
DK: Ćorić spriječio kolaps Hrvata! U finalu su!
Francuska i Hrvatska pre dva meseca su se sastale u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu, a iste zastave vijoriće se i kada se u novembru bude igralo finale Dejvis kupa!

"Galski petlovi" su iskoristili odsustvo Rafaela Nadala da pobede Španiju 3:2 (sve je bilo rešeno već u subotu, posle dubla), dok je Hrvatska u Zadru istim rezultatom i uz daleko više neizvesnosti eliminisala selekciju SAD.

Domaćin je posle prvog dana imao velikih 2:0, ali je izgubio partiju dublova 2:3 u setovima (6:7 u petom setu) i u poslednji dan su Amerikanci ušli sa kakvom-takvom šansom za trijumf.

Marin Čilić po ko zna koji put u karijeri nije izdržao pritisak, izgubivši od Sema Kverija 7:6, 6:7, 3:6, 4:6, tako da su pitanje drugog finaliste rešavali Borna Ćorić i Franses Tijafo.

Teniser SAD dva puta je imao po set prednosti, ali je 21-godišnji Ćorić smogao snage da napravi preokret i ostvari do sada najveću pobedu u karijeri - 6:7 (0:7), 6:1, 6:7 (11:13), 6:1, 6:3!

Perspektivni Zagrepčanin posle meča je istakao da mu je to ne samo najvažnija teniska pobeda, nego i "daleko najznačajniji momenat u životu".

Francuzi u finalima Dejvis kupa imaju skor 10:8. Prošle godine su pobedom nad Belgijom (3:2) stigli do trofeja posle pauze od 16 godina.

Hrvatska je "salataru" osvojila samo jednom, i to 2005. godine, dok je poraženi finalista bila 2016, kada je u Zagrebu posle vođstva od 2:1 izgubila od Argentine. Izjednačio je tada Huan Martin Del Potro, velikim preokretom protiv Čilića (3:2), a za kraj je Federiko Delbonis "počistio" sa terena Ivu Karlovića - 3:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar