Dejan Savić: Ovaj tim ima budućnost!

Bilans srpske reprezentacije ovog leta je izuzetno uspešan. Selektor je u svom stilu, kratko ocenio sve što je urađeno.

Ostali sportovi 17.09.2018 | 09:30
Dejan Savić: Ovaj tim ima budućnost!
Zlato na Mediteranskim igrama, zlato na Evropskom prvenstvu, bronza na Svetskom kupu.

Tri medalje i tri uspona na pobedničko postolje bilans su reprezentacije Srbije tokom dugog takmičarskog leta 2018. godine.

Trijumfom u nedeljnom meču za bronzu protiv Nemačke u Berlinu, podmlađeni "delfini" uspešno su okončali nastup na Svetskom kupu, na kojem su pokazali da će naša "A" selekcija imati budućnost i kada sa scene siđu članovi aktuelne, zlatne generacije.

Selektor Dejan Savić dao je u Berlinu kratku ocenu urađenog.

"Najvažnije je da ova ekipa ima budućnost. Iza nas je leto sa tri osvojene medalje i taj kontinuitet je važan", izjavio je selektor.

Podsetimo, kapicu sa srpskim grbom u Berlinu su nosili ovi igrači: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Viktor i Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Ognjen Stojanović, Mateja Asanović i Gavril Subotić.

Potvrda da bi članovi ovog tima mogli zajedno da budu osnov novih "delfina" stigla je na polovini olimpijskog ciklusa. Neki od njih godinama su u sastavu najjačeg sastava (Mandić, Ranđelović, Jakšić, Viktor Rašović, odnedavno i Vico), a krajnjem cilju, medalji u Tokiju, svakako će biti podređeno i sledeće leto, kada će najvažnije takmičenje biti Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

U tom svetlu, turnir u Berlinu dao je potvrdu da bi srpski tim mogao da ostane u vrhu i posle oproštaja iskusnijih članova zlatnog tima, koji godinama na okupu čine Filip Filipović (31), Andrija Prlainović (31), braća Pijetlović - Duško (33) i Gojko (35), Milan Aleksić (32), Branislav Mitrović (33), kao i mlađi Stefan Mitrović (30) i Miloš Ćuk (27).

Podsetimo, srpski tim je u glavnom gradu Nemačke ove sedmice uspešno prošao grupnu fazu, pa odigrao nerešeno protiv favorizovane Hrvatske, zatim rutinski eliminisao Japance, pa izgubio posle preokreta protiv Mađarske u polufinalu.

Mladi "delfini" su medalju oko vrata stavili pobedom protiv domaćina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar