PL: Minimalac Vulvsa protiv Barnlija! Krenuo i VHJ!

Arnautović briljirao za prvu pobedu Vest Hema! Fudbaleri Vest Hema pobedili su Everton sa 3:1 u meču petog kola engleske Premijer lige na Gudison parku. Fudbaleri Vulverhemptona pobedili su sa 1:0 Barnli u petom kolu Premijer lige.  Nije baš kao kad je bio Milijaš, ali je pobeda! Vulverhempton slavio protiv Barnlija.

Fudbal 16.09.2018 | 22:30
PL: Minimalac Vulvsa protiv Barnlija! Krenuo i VHJ!
Domaći fudbaleri potpuno zasluženo došli su do drugog trijumfa zaredom, dok su gosti pretrpeli treći uzastopni poraz.

Vulvse je do pobedio vodio Raul Himenes koji je u 61. minutu savladao odličnog Džoa Harta na ovom meču.

Rezultat je mogao da bude mnogo ubedljiviji, nekadašnji golman reprezentacije Engleske pobrinuo se da njegova ekipa primi samo jedan pogodak. 

Posle pet odigranih kola Vulverhempton ima osam bodova i nalazi se na devetom mestu, dok je Barnli pretposlednji sa samo jednim bodom. 

U narednom kolu Vulvsi gostuju Mančester junajtedu, dok Barnli dočekuje Bornmut. 

Prethodni put kada je Vulverhempton pobedio Barnli na svom terenu u Premijer ligi (2:0) bio je 20. decembar 2009. Prisetili su se "vukovi" tog datuma uoči utakmice 5. kola najjačeg ranga engleskog fudbala protiv istog rivala u povratničkoj sezoni među najbolje.

Strelac vodećeg gola bio je Nenad Milijaš, a potom je pogodio i Kevin Dojl.

Njih dvojica odavno nisu više u klubu, ali to nije sprečilo aktuelni tim Vulverhemptona da ponovo savlada Barnli - 1:0.

Strelac jedinog pogotka bio je Meksikanac Raul Himenez u 61. minutu.

Odlično je šutirao iz prve, ali velike zasluge za pogodak idu Metu Doertiju koji se sjajno snašao posle lepe akcije po levoj strani i u padu, iz prve, odigrao povratno dodavanje...

Imali su domaći još nekoliko odličnih prilika za gol, uputili su čak 30 šuteva - što u okvir gola, što nepreciznih, što blokiranih, ali je samo taj jedan završio u mreži. Dovoljno za drugu uzastopnu pobedu i deveto mesto sa osam bodova. Barnli je pretposlednji sa samo jednim.

Arnautović briljirao za prvu pobedu Vest Hema. Fudbaleri Vest Hema pobedili su Everton sa 3:1 u meču petog kola engleske Premijer lige na Gudison parku.

Marko Arnautović je odigrao odličnu utakmicu za "Čekićare" i učestvovao je kod dva pogotka svoje ekipe, prvo kao asistent, a onda i strelac.

Vest Hem je poveo golom Jarmolenka u 11. minutu kada je nesebični reprezentativac Austrije u kontri spustio loptu u Jarmolenku za laganu realizaciju pred golom i 1:0.

Jarmolenko duplira prednost svoje ekipe u 31. minutu kada je sam povukao loptu do ivice kaznenog prostora, pre nego što je driblao ulevo i šutirao u malu mrežu gola Evertona. 

Gilfi Sigurdson smanjuje zaostatak na 1:2 glavom u nadoknadi prvog poluvremena posle izvrsnog centaršuta Kenija. Konačan rezultat je postavio Arnautović uklizavanjem i golom posle duplog pasa sa Obijangom u 61. minutu meča. 

Vest Hemu su ovo prva tri boda u novoj sezoni Premijer lige, pa su "Čekićari" sada 16, dok je Everton deseti sa šest bodova.

Vest Hem je čekao i dočekao!

Marko Arnautović, austrijski reprezentativac srpskog porekla, odigrao je sjajan meč na "Gudison parku" i golom i asistencijom poveo ekipu ka prvom trijumfu ove sezone.

Vest Hem - Everton 1:3 (1:2)

Dvostruki strelac za "čekićare" bio je Andrij Jarmolenko i njegovi hici uveli su goste u pravi ritam protiv nesigurne odbrane domaćina. Ukrajinac je prvi put iskoristio tačan Arnautovićev pas u 11. minutu, potom je snažnim udarcem u 31. minutu postavio 0:2 i najavio trijumf, koji se i dogodio.

"Karamele" su uzvratile u nadoknadi prvog dela, golom Gilfija Sigurdsona glavom, ali je u 61. minutu Arnautović otklonio sve dileme oko epiloga svojim trećim golom ove sezone.

Raznovrsno krilo iz Beča postiglo je više od polovine pogodaka Vest Hema u takmičarskoj 2018/19, a posebno ga inspirišu mečevi na strani. Statističari su izračunali da je učestvovao u 12 golova na poslednjih 11 gostovanja u Premijer ligi!

Vest Hem je konačno ostvareno pobedom napravio veliki skok sa začelja tabele, dok je Everton ostao tačno u sredini, na desetom mestu, sa šest osvojenih bodova.

Nažalost, nije sve bilo idealno za Marka ovog popodneva, jer je morao da napusti igru u 64. minutu, žaleći se na "bol ispod kolena".

Ipak, on nije delovao previše zabrinut dok je objašnjavao šta je razlog izmene, pa je moguće da neće pauzirati i da će biti spreman da sledeće nedelje igra u velikoj utakmici protiv Čelsija.

Jasno je koliko bi u suprotnom njegov tim bio oslabljen.

PREMIJER LIGA, 5. kolo:

Vulverhempton - Barnli 1:0 (0:0)
/Himenez 61/

Everton - Vest Hem 1:3 (1:2)
/Sigurdson 47' - Jarmolenko 11', 31', Arnautović 61'/

subota

Totenhem - Liverpul 1:2 (0:1)
/Lamela 90+3 - Vajnaldum 39, Firmino 54/

Bornmut - Lester 4:2 (3:0)
/Frejzer 19, 37, King pen 41, Smit 81 - Madison pen 88, Olbrajton 90/

Čelsi - Kardif 4:1 (2:1)
/Azar 37, 44, pen 80, Vilijan 83 - Bamba 16/

Hadersfild - Kristal Palas 0:1 (0:1)
/Zaha 38/

Mančester siti - Fulam 3:0 (2:0)
/Sane 2, D. Silva 21, Sterling 47/

Njukasl – Arsenal 1:2 (0:0)
/Klark 90+1 - Džaka 49, Ozil 58/

Votford - Mančester junajted 1:2 (0:2)
/Grej 65 - Lukaku 35, Smoling 38/

ponedeljak

Sautempton - Brajton (21.00)

TABELA: Čelsi 15, Liverpul 15, Mančester siti 13, Votford12, Bornmut 10, Totenhem 9, Arsenal 9, Mančester junajted 9, Vulverhempton 8, Everton 6, Lester 6, Kristal Palas 6, Sautempton (-1) 4, Brajton (-1) 4, Fulam 4, Vest Hem 3, Kardif 2, Hadersfild 2, Njukasl 1, Barnli 1,

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar