ITA: Roma, od 2:0 za pola sata, samo do boda! Krenuo CR7!

Odbrane, čuvajte se: Ronaldo počeo da rešeta, malo falilo za het-trik! Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo postigao je svoj prvi, a odmah zatim i drugi gol na utakmicama Serije A. Roma ispustila dobijeno protiv "srpskog" Kjeva.  Fudbaleri Rome remizirali su sa Kjevom na domaćem terenu (2:2) u četvrtom kolu italijanske Serije A.  Rimljani ispustili lepu prednost, a umalo doživeli i poraz. "Magarci" od 2:0 do 2:2 u Rimu! Roma je ispustila drugu pobjedu u novoj sezoni Serije A! Kjevo je gubio na poluvremenu 2:0, ali je uspio da osvoji bod na "Olimpiku" - 2:2.

Fudbal 16.09.2018 | 21:45
ITA: Roma, od 2:0 za pola sata, samo do boda! Krenuo CR7!
Roma je na samom startu došla do vođstva, koje je povećala, ali se u drugom poluvremenu sve raspalo za "Vučicu".

Za Kjevo su u startnih jedanaest bili Ivan Radovanović i Nenad Tomović, dok je na klupi meč presedeo Strahinja Tanasijević. U protokolu za utakmicu nije bio bivši as Lacija Filip Đorđević.

Prednost polufinalisti Lige šampiona iz prošle godine doneo je Stefan El Šaravi u 10. minutu, da bi 20 minuta kasnije bio precizan Brajan Kristante na asistenciju Edina Džeka. 

Niko nije očekivao da Kjevo može da se vrati nakon pozamašnog zaostatka na poluvremenu, još i na gostovanju, ali su "leteći magarci" uspeli da se vrate i uzmu bod. 

Slovenac Valter Birsa bio je precizan u 52. minutu, da bi na konačnih 2:2 izjednačio Mariuš Stepinski u 83. minutu utakmice. 

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov proveo je svih 90 minuta na terenu za Romu. 

Roma je u ovoj sezoni Serije A zabeležila tek jedna trijumf, dok je Kjevo i dalje u minusu sa bodovima, zbog prethodnih odluka FS Italije.

Punih pet godina "vučica" nije poražena od tima iz Verone, odnosno na posljednjih 10 međusobnih utakmica, na kojima su "leteći magarci" samo tri puta uspjeli da ostanu neporaženi.

U nedjelju u matinu terminu u okviru četvrtog kola Serije A, i četvrti put su osvojili jedan bod, ali zbog nedavne kazne za "muljanje" još nisu stigli do pozitivne nule!

ROMA - KJEVO 2:2 (2:0)

Poslije relativno neuspješnog početka nove sezone i samo početnog trijumfa u Torinu, izabranici Euzebija Di Frančeska su od prvog minuta jurnuli ka golu Stefana Sorentina i nakon dvije prilike Edina Džeke poveli već u 10. minutu.

Sjajno je centrirao Alesandro Florenci, a na pravom mjestu se našao Stefan El Šaravi za vođstvo domaćina - 1:0.

U dresu "magaraca" od starta utakmice na "Olimpiku" nastupili su srpski internacionalci Ivan Radovanović i Nenad Tomović, dok je na klupi za rezerve sjedio nekadašnji igrač Rada Strahinja Tanasijević.

Upravo je "dalekometna paljba" kapitena Radovanovića bila najopasnija za švedskog golmana Robina Olsena, koji je poslije pola sata mogao na kratko da odahne nakon majstorije kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeka.

Centarfor Rome je u 30. minutu izbjegao ofsajd, primirio loptu na grudi i potom je na "tacni" proslijedio do Brajana Kristantea, kojem nije bilo teško da udvostruči prednost domaćina - 2:0.

Nisu međutim "magarci" prestali da se bore i samo zahvaljujući maloj nepreciznosti Nigerijca, Žoela Obija i Poljaka, Marijuša Stepinskog, nisu smanjili do odlaska na odmor u poluvremenu.

Ali jesu već početkom drugog dijela odličnim udarcem slovenačkog veziste Valtera Birse, koji je sa 22 metra pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa - 2:1.

Probali su igrači Lorenca D' Ane da stignu do izjednačenja, što je ostavljalo mnogo prostora za kontranapade Rimljana, ali ni Džeko niti ostali napadači nisu uspjeli da defitivno "prelome" meč.

Uslijedila je kazna u finišu, odnosno u 83. minutu kada je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov umalo postigao autogol, a na odbijenu loptu golmana Olsena, iz okreta je u njegovu mrežu proslijedio Stepinski - 2:2.

Ovo je po prvi put u klupskoj istoriji da je Kjevo postigao dva pogotka na rimskom "Olimpiku".

Do kraja su Rimljani sve karte stavili u napad, Kolarov je u 90. minutu pripremio Džeki dobru priliku koju kapiten BiH nije iskoristio, a na kraju su mogli da ostanu i bez ijednog boda, da golman Rome u petom minutu nadoknade nije odbranio sjajan udarac Emanuela Đakerinija.

Kjevo je posljednji put pobijedio Romu 7. maja 2013. godine i to na "Olimpiku", a pogodak je postigao Francuz SIril Tero u 90. minutu.

Odbrane, čuvajte se: Ronaldo počeo da rešeta, malo falilo za het-trik! Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo postigao je svoj prvi, a odmah zatim i drugi gol na utakmicama Serije A.

Italija je dočekala - Ronaldo počeo da pogađa! Kristijano je postigao prvi, pa odmah i drugi gol za Juventus.

Uspeo je!

U uvodna tri kola Serije A Kristijano Ronaldo uputio je više od 20 šuteva ka golu, nervirao se, bio uporan, ali nije uspeo da pogodi.

Navijači šampiona Italije očekivali su taj momenat iz vikenda u vikend i on se dogodio ove nedelje u Torinu:

Kristijano je postigao prvi gol u dresu Juventusa protiv Sasuola. I to iz 28. udarca!

Pamtiće "CR7" duel protiv prijatnog iznenađenja Serije A, jer je u 50. minutu u gužvi bio snalažljiv i udarcem iz peterca kaznio grešku jednog od svojih čuvara, Đanmarka Ferarija.

Bio je to jedan od lakših Ronaldovih golova, ali sigurno i jedan od njemu najdražih.

Nije prošlo mnogo, a Kristijano je odmah pogodio još jednom, trkom posle kontre i udarcem "punom" sa desetak metara iskosa. Emre Džan je asistirao, a Portugalac je snažnim udarcem postavio 2:0 za Juve.

Bio je to Ronaldov dan u Torinu!

Portugalac je tako u četvrtom kolu protiv Sasuola "razbio maler" koji ga je pratio u "čitave" tri utakmice italijanskog prvenstva ove sezone.

I baš kada se u Italiji pričalo da Portugalac ne može u Seriji A da daje golove kao u Španiji, nekadašnji as Real Madrida je priče utišao u 50. i 65, a mogao je i u 73. i 77. minutu.

Prvi gol za Juventus u Seriji A, Ronaldo postiže uz mnogo sreće. Đanmarko Ferari, defanzivac Sasuola je posle kornera sa dva metra glavom pokušao da vrati loptu svom golmanu. 

Umesto toga vratio je u stativu od koje se lopta odbila do Ronalda, a Portugalac je sa metra udaljenosti samo sproveo loptu u mrežu za 1:0.  

Drugi gol CR7 daje na asistenciju Emre Džana u kontri. Džan je prosledio pas na levu stranu gde je Ronaldo istrčao i levicom pogodio malu mrežu Konsiljijevog gola. 

Ronaldo je imao dobru šansu i sedam minuta kasnije, Konsilji je odbranio, ali je promašaj iz 76. minuta krivica Ronalda. 

Dobio je idealan centaršut pred golom i sa nekoliko metara šutirao pored gola. A pored je šutirao i posle udarca Kansela i odbrane Konsiljija kada je u 82. opet bio sam pred golom, ali ga het-trik jednostavno nije hteo. 

Ne može da bude nezadovoljan, probio je led u Italiji.

Ronaldo konačno proradio, Juventus maksimalan... Ekipa Juventusa pobedila je Sasuolo sa 2:1, u četvrtom kolu Serije A. Juve ostao maksimalan! Torinezi jedini sa četiri pobede u prva četiri kola.

Izabranici Masimilijana Alegrija ostvarili su četvrtu pobedu u isto toliko mečeva i jedina su ekipa sa maksimalnim učinkom.

Navijače "Stare dame" posebno može da raduje što je Kristijano Ronaldo konačno postigao prvenac.

Portugalac je imao dosta sreće u 50. minutu, kada je iskoristio lošu reakciju odbrane i loptu samo prosledio u gol. Najbolji fudbaler sveta nije se tu zaustavio, već je 15 minuta kasnije još jednom zatresao mrežu. 

Ovoga puta Kristijano je pokazao veliko umeće i levom nogom poslao loptu iza leđa Andree Konsiljija. Do kraja meča Ronaldo je mogao da postigne još nekoliko golova, makar dva, međutim nije dobro reagovao u dobrim prilikama. 

Najvažnije za Juventus je da su ostvarili pobedu, ali i da je Ronaldo konačno "probio led". Jedini pogodak za Sasuolo postigao je Babakar u nadoknadi vremena. Srpski fudbaler Filip Đuričić igrao je 60 minuta za Sasuolo. 

Jednom od najboljih fudbalera današnjice, Portugalcu Kristijanu Ronaldu, trebalo je 28 šansi da se upiše u strelce u crno-belom dresu torinskog kluba!

A kad je "razbio maler", u 50. minutu četvrtog kola Serije A, ubrzo je postigao i drugi pogodak kojim je osigurao Juventusu tri boda za nastavak maksimalog učinka ove sezone u prvenstvu Italije:

JUVENTUS - SASUOLO 2:1 (0:0).

Kako se i očekivao, Juve je većim delom susreta imao inicijativu, stvorio je nekoliko solidnih šansi, ali nije uspeo da nadmoć kruniše nekim pogotkom do odlaska na odmor, najviše zahvaljujući sjajnim odbranama Andree Konsiljea.

Srbin Filip Đuričić bio je starter u Sasuolu, ali je zamenjen u 60. minutu Federikom di Frančeskom, sinom trenera Rome Euzebija Di Frančeska.

Čuvar mreže Sasuola je maestralno branio, a posebno impresivna je bila intervencija kod pokušaja Marija Mandžukića u 25. minutu, ali i kod nespretne reakcije u petercu Pola Lirole, koji je umalo postigao autogol. Doduše, Konsilje je imao i dosta sreće s obzirom da ga je lopta pogodila u glavu.

Sreća je tada bila na strani gostiju, ali nije u 50. minutu kad je katastrofalno reagovao Đanmarko Ferari i glavom pogodio stativu svog gola, omogućivši Ronaldu da upiše prvenac. 

Kako je "skinuo teret" sa leđa, 15 minuta kasnije Ronaldo je rutinski završio akciju Emrea Džana, pogodivši suprotan ugao za 2:0.

Mogao je Portugalac i da kompletira "het-trik" u Torinu, ali je propustio do kraja dve odlične šanse, da bi u sudijskoj nadoknadi Sasuolo postigao počasni pogodak.

Strelac je bio Senegalac Houma Babakar!

Na kraju susreta u Torinu, Daglas Kosta se poneo uličarski pljunuvši mladog Di Frančeska, zbog čega je zaradio direktan crveni karton!

Vest da je Ronaldo "proradio" sigurno se neće dopasti navijačima Valensije, koja u sredu u 21.00 dočekuje "bjankonere" na startu Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima televizije Arena sport.

Fudbaleri Đenoe savladali su Bolonju sa 1:0, a pobedonosni gol postigao je Pjatek u 69. minutu. Srpski fudbaler Darko Lazović na terenu je bio od 58. minuta. 

Udineze i Torino podelili su bodove, a reprezentativac Saša Lukić nije dobio šansu u dresu "Bikova".

U ostalim mečevima nedeljnog popodneva 4. kola Serije A, Đenova, za koju je poslednjih pola sata igrao Darko Lazović, savladala je Bolonju pogotkom Krištofa Pjateka, dok je Torino uspeo da osvoji bod na gostovanju u Udinama.

Lacio je u gostima savladao Empoli 1:0 pogotkom Marka Parola u 47. minutu posle centaršuta sa leve strane i nespretne reakcije odbrane domaćeg tima. U akciji je učestvovao i reprezentativac Srbije, Sergej Milinković-Savić, koji je na terenu bio do 67. minuta kada ga je zamenio Korea.

Dušan Basta nije ulazio u igru.

Rimljanima je ovo bila druga uzastopna pobeda, pa su se posle dva vezana poraza odmakli od zone ispadanja. Empoli je ostao na četiri boda.

SERIJA A, 4. KOLO:

Roma - Kjevo 2:2 (2:0)
/El Šaravi 10, Kristante 30 - Birsa 52, Stepinski 83/

Đenova - Bolonja 1:0 (0:0)
/Pjatek 69/

Juventus - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Ronaldo 50, 65 - Bubakar 90+1/

Udineze - Torino 1:1 (1:0)
/De Paul 24 - Meite 49/

Empoli - Lacio 0:1 (0:0)
/Parolo 47/

Kaljari - Milan (20.30)

ponedjeljak

SPAL - Atalanta (20.30)

igrano u subotu

Inter - Parma 0:1 (0:0)
/Dimarko 79/

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Insinje 79/

Frozinone - Sampdorija 0:5 (0:1)
/Kvaljarela 10, Kaprari 47, Defrel 54, 86, Kovnacki 83 penal/

TABELA: Juventus 12, Napoli 9, Sasuolo 7, Sampdorija 6, Fiorentina (-1) 6, SPAL (-1) 6, Đenova (-1) 6, Lacio 6, Roma 5, Udineze 5, Torino 5, Atalanta (-1) 4, Inter 4, Empoli 4, Parma 4, Kaljari (-1) 4, Milan (-2) 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -1.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar