ŠPA: Povratak u LŠ, uloženi milioni - košmar!

Valensija je posle sezone za pamćenje i obaranja svih rekorda po potrošenom novcu u letnjem prelaznom roku sezonu počela sa tri osvojena boda u četiri utakmice La Lige. A, ekipu čeka pakao.

Fudbal 16.09.2018 | 19:00
ŠPA: Povratak u LŠ, uloženi milioni - košmar!
Dolazak Marselina Garsije Torala na "Mestalju" značio je i povratak Valensije u vrh španskog fudbala, samim tim i u Ligu šampiona.

Ali, posle sezone za pamćenje i nikad viđenog prelaznog roka, početak nove doneo je crnu seriju rezultata: Valensija - Betis 0:0 u meču 4. kola La Lige, posle kog bi "slepi miševi" mogli da se probude u zoni ispadanja.

Trećim remijem od starta sezone 2018/19, uz poraz od Espanjola u 2. kolu od 2:0, Marselinov tim produbio je krizu rezultata pred ulazak u period velikih iskušenja na dva fronta: Juventus kod kuće, Viljareal u gostima, Selta kod kuće, Sosijedad u gostima, pa Mančester junajted kod kuće.

Ništa manje u krizi nije ni igra Valensije, čiji je golman Haume Domenek najzaslužniji što gosti sa "Benito Viljamarina" nisu stekli prednost do odlaska na odmor. Na uvodnu šansu Kevina Gameira iz 12. minuta, kada se istakao Pau Lopez, njegov kolega na drugoj strani terena skinuo je dva zicera u razmaku od tri minuta i dobio ovacije s tribina.

Domenek je prvo zaustavio udarac čuvene levice Primere, Serhija Kanalesa, a potom i bivšeg napadača Eibara, japanskog internacionalca Takašija Inuija u 23. minutu.

Iako se s pravom očekivala goleada u danu rezervisanom samo za španske predstavnike u Ligi šampiona, delom i zbog "duple" pobede Valensije iz prošle sezone (2:6, 2:0), ona je izostala jer se ofanzivno orijentisani Kike Setijen ovog puta odlučio da, pre svega, obezbedi prilaze Lopezovom golu.

Sa najskupljom pobedom u sezoni, u "Seviljanu" protiv gradskog rivala Sevilje, zeleno-beli su ovog puta došli po remi i izborili ga uz malu pomoć sreće. Iako nadigrani, fudbaleri Valensije imali su najbolju šansu na utakmici, ali je strašan udarac Danija Parehe sa oko 11 metara završio na prečki iznad Lopezove glave u 54. minutu.

Bio je to jedan od četiri neprecizna pokušaja domaćih u drugom poluvremenu, a Marselinu ništa dobro nisu donele ni dve ofanzivne izmene u nastavku kada je najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Gonsalo Guedeš, zamenio Ferana Toresa, a nešto kasnije Miši Batšuai ušao umesto Denisa Čeriševa.

Valensija je u finišu pritiskala sa trojicom napadača, Rodrigom, Gameirom i Batšuaijem, ali bez da je stvorila priliku vrednu pomena, pa je posle Atletiko Madrida (1:1) i Levantea (2:2) podelila bodove i sa Betisom.

Marselino nije mogao da računa na povređene Ezekila Garaja i Fransesa Kokelana, a u 12. minutu morao je da napravi prinudnu izmenu zbog povrede Žofrija Kondogbije. Zamenio ga je Danijel Vas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar