''Haradinaj se ništa ne pita''

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pregovara.

Srbija 16.09.2018 | 17:09
''Haradinaj se ništa ne pita''
"Kada bi se Ramuš Haradinaj nešto pitao, onda Srbije ne bi ni bilo, ali pošto se ne pita, i s njim se ne pregovara, biće onako kako se budu dogovorili naši pregovarači i kako budu prihvatili građani Srbije", rekao je Vulin povodom Haradinajeve izjave da će sporazuma sa Srbijom biti ako Srbija prizna Kosovo i ako opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa juga centralne Srbije, budu pripojeni Kosovu.

Kako prenosi Ministarstvo odbrane, on je naglasio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čovjek koji je pokazao da je u stanju da se izbori za interese Srbije i srpskog naroda i tamo gdje se mislilo da nema nikakve nade.

Vučić je isto tako "i čovek koji se ne zaklanja ni iza koga, koji će vrlo jasno i glasno reći kada nešto bude bilo blizu dogovora i kada nešto, ako bude bilo blizu dogovora, da se stavi pred lice čitave nacije i da se svako od nas izjasni o tome, o rezultatima razgovora i pregovora", dodao je ministar. 

On je ocijenio i "nekažnjeni terorista kao što je Haradinaj ne može ništa drugo ni da kaže, nego da pokuša da pokvari sporazum, da ga osujeti, jer ako bude osujećen i pokvaren sporazum, ako bude zadržan status kvo, Haradinaj će biti na slobodi".

"Ako sporazum bude bio postignut i ako budemo mogli da kažemo da možemo da idemo dalje, onda će funkcionisati Sud za ratne zločine OVK-a i sve ono što Haradinaj i njemu slični pokušavaju da izbegnu", poručio je ministar Vulin, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

domacin

16.09.2018 15:38

Ne s.ri vise Vulinu! Idi kuci i cuti,pametnije ti je! Ti neki faktor?! Haha

ODGOVORITE
Name

sarajlija

16.09.2018 16:44

Jok ti se Vuline pitaš.Otiđi na Kosovo a da ti Ramuš ne dozvoli.Dokle više lažete i sebe i čitav svijet? Kako niste priznali Kosovo kad ih morate pitati za dozvolu da kročite u njega.

ODGOVORITE
Name

Istina

16.09.2018 17:11

ti si puko Haradinaj ako kaže stop nema dalje a to se i pokazalo i bice vam jos gore..

Name

Горан

16.09.2018 19:01

Па полако бре, Вулин је дезертер али Вулин није Србија, Космет мора да се поврати, мора, сада или за две године!, али мора. А да, само и увек, Република Српска

Name

Кресоје

17.09.2018 04:54

Рама се пита!

Name

Realno

16.09.2018 19:11

U zemlji Srbiji bi se i naslo nesto za sta se Haradinaj pita al se ne moze naci nista za sta se pita Vulin. Za mjesto koje trenutno obavlja nema nikakve kvalifikacije,a i jos par imenovanja u sistemu odbrane govore to da Vucic sam zeli da vlada tim sektirima jer u kadar iz proslih vremena nema povjerenja

ODGOVORITE
Name

Bratunac RS

17.09.2018 05:05

Ma lijepo govori,ali sve je laž nažalost.Čuj izbacivač u diskotekama sada gospodar.Ma mi Srbi smo u k....!

ODGOVORITE