DK: Francuzi prvi finalisti, Hrvati ispustili šansu!

Teniska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Dejvis kupa pošto su Žilijen Beneto i Nikola Mau doneli toj selekciji treći bod protiv Španije.  Hrvati ispustili šansu da "počiste" Amerikance! Teniska reprezentacija SAD smanjila je na 2:1 u polufinalu Dejvis kupa protiv Hrvatske posle meča dubla u kojem su slavili Majk Brajan i Rajan Herison.

Tenis 16.09.2018 | 16:30
DK: Francuzi prvi finalisti, Hrvati ispustili šansu!
Beneto i Mau su u Lilu slavili protiv Felisijana Lopesa i Marsela Granoljersa Pujola sa 6:0, 6:4, 7:6(7).

Prva dva boda Francuskoj juče su doneli Benoa Per i Luka Puj.

Francuska će tako imati priliku da brani trofej u Dejvis kupu osvojen prošle godine, a protivnik će joj biti bolja selekcija iz drugog polufinala u kojem se sastaju Hrvatska i SAD. 

Hrvati ispustili šansu da "počiste" Amerikance! Teniska reprezentacija SAD smanjila je na 2:1 u polufinalu Dejvis kupa protiv Hrvatske posle meča dubla u kojem su slavili Majk Brajan i Rajan Herison.

Brajan i Herison su u Zadru pobedili Ivana Dodiga i Mate Pavića nakon velike borbe u pet setova koja je trajala četiri sata i 43 minuta - 7:5, 7:6, 1:6, 6:7, 7:6.

Odluka o finalisti Dejvis kupa pašće u nedelju. Na teren će prvo izaći Marin Čilić i Stiv Džonson, a nakon njih dvojice snage će odmeriti Borna Ćorić i Frensis Tijafo.

Pobednik ovog meča u finalu će igrati protiv Francuske koja je u polufinalu bila bolja od Španije. 

Finale Dejvis kupa na programu je od 23. do 25. novembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar