DK: Srbija maksimalno do opstanka u Svjetskoj grupi!

Nikola Milojević i Danilo Petrović sigurni u dublu za 3:0 Srbije protiv Indije.

Tenis 16.09.2018 | 16:15
DK: Srbija maksimalno do opstanka u Svjetskoj grupi!
Srbija izborila opstanak u Svetskoj grupi. Teniska reprezentacija Srbije izborila je opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je drugog dana meča protiv Indije stekla nedostižnu prednost od 3:0.

Najbolji srpski teniseri i iduće godine igraće u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Posle drugog dana duela sa Indijom u Kraljevu, naši teniseri vode nedostižnih 3:0, tako da preostala dva singl duela u nedelju neće imati uticaj na konačan ishod.

Laslo Đere i Dušan Lajović bili su uspešni u petak, čime su značajno olakšali posao Nikoli Milojeviću i Danilu Petroviću, koji su rasterećeno ušli u dubl okršaj sa Roanom Bopanom i Saketom Minenijem.

I, odlično su odradili posao - 3:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:2, 7:6 (7:4).

U trećem setu Indijci su svojim prvim brejkom došli do vođstva 4:2, međutim, ni to im nije bilo dovoljno protiv raspoloženih Milojevića i Petrovića, kao i publike u Kraljevu.

U prvom setu meča nije bilo brejkova pa je taj deo igre rešen u taj-brejku koji su dobili srpski teniseri sa 7:5.

Milojević i Petrović su bili mnogo bolji u drugom setu, napravili su dva brejka, u prvom i sedmom gemu, pa su tako stigli na samo korak od velike pobede.

U trećem setu se vodila velika borba. Indijci su imali prednost od 5:2 i 5:3, ali je srpski dubl uspeo da vrati brejk i odvede set u taj-brejk. Taj deo igre srpski teniseri su dobili sa 7:4.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar